Ουκρανία: Η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών παροτρύνει τον Πούτιν να υποχωρήσει

Ουκρανία: Η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών παροτρύνει τον Πούτιν να υποχωρήσει

Η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία θα οδηγήσει μόνο σε «ένα τρομερό τέλμα και σε απώλεια ζωών» στην κλίμακα του σοβιετικο-αφγανικού πολέμου.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο Lowy στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας την Παρασκευή, η Τρας περιέγραψε τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μέρος μιας ευρύτερης διαμάχης μεταξύ των κρατών που θεωρεί φιλελεύθερα και τα αυταρχικά καθεστώτα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας.

Προέτρεψε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «να παραιτηθεί και να υποχωρήσει από την Ουκρανία προτού κάνει ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος». Το Κρεμλίνο, είπε, «δεν έχει μάθει τα μαθήματα της ιστορίας» και «μια εισβολή θα οδηγήσει μόνο σε ένα τρομερό τέλμα και απώλεια ζωών, όπως γνωρίζουμε από τον σοβιετικό-αφγανικό πόλεμο και τη σύγκρουση στην Τσετσενία».

Συναντήσεις διπλωματών Ρωσίας-ΗΠΑ

Τα σχόλιά της έγιναν ώρες πριν συναντηθούν οι κορυφαίοι διπλωμάτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελβετία για να συζητήσουν τον μετριασμό της έντασης σχετικά με την Ουκρανία μετά από μια σειρά συναντήσεων αξιωματούχων και των δύο πλευρών την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στη Γενεύη για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενώ η Ευρώπη αμφιταλαντεύτηκε πριν υποστηρίξει τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ να πλήξουν τη Ρωσία με κυρώσεις εάν προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία.

Επίσκεψη στο πλαίσιο της Aukus

Ο Τρας, μαζί με τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, βρίσκονται στην Αυστραλία για να συζητήσουν το επόμενο στάδιο της εταιρικής σχέσης Aukus , συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για την Αυστραλία να αποκτήσει πρόσβαση στην αμερικανική πυρηνική τεχνολογία υποβρυχίων.

Η συμμαχία Aukus, που συγκεντρώνει την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει σχεδιαστεί για να είναι μια ευρύτερη αμυντική συνεργασία, η έναρξη της οποίας τον Σεπτέμβριο προσέβαλε τους Γάλλους ακυρώνοντας τη μακροχρόνια σύμβασή τους για την κατασκευή υποβρυχίων που κινούνται με ντίζελ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter