Ουκρανία: Ο πρόεδρος της χώρας προειδοποιεί για επικείμενο φιλορωσικό πραξικόπημα

Ουκρανία: Ο πρόεδρος της χώρας προειδοποιεί για επικείμενο φιλορωσικό πραξικόπημα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες για επικείμενο φιλορωσικό πραξικόπημα που θα πραγματοποιηθεί 1-2 Δεκεμβρίου.

Η αποκάλυψη έγινε σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε πως η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και είναι έτοιμη και οποιαδήποτε ρωσική κλιμάκωση.

Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε «Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και πιθανή κλιμάκωση, έχουμε και μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έχω δεχθεί πληροφορίες ότι ένα πραξικόπημα θα πραγματοποιηθεί στη χώρας μας στις 1-2 Δεκέμβρη.», συμπληρώνοντας πως έχει ηχητικά αποσπάσματα από συνομιλίες Ρώσων αντιπροσώπων και ανθρώπων του ολιγάρχη Ρινάτ Αχμέτοφ.

Ο Αχμέτοφ είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ Ντονέτσκ, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ο χαμηλής έντασης εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στο ουκρανικό κράτος και την εκεί ρωσική μειονότητα από το 2014.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο Αχμέτοφ έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια στη προσπάθεια του να προκαλέσει αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω ανακοινώσεις του ουκρανού προέδρου έρχονται μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις εντός ουκρανικού εδάφους.

Με πληροφορίες από Guardian και RT

Διαβάστε επίσης

Για τεχνητή υστερία κατηγορεί τις ΗΠΑ η Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter