Ουκρανική κρίση: Διπλωματικός «πυρετός», προσφυγικά κύματα και συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων – Όλες οι εξελίξεις (LIVE)

Ουκρανική κρίση: Διπλωματικός «πυρετός», προσφυγικά κύματα και συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων – Όλες οι εξελίξεις (LIVE)
Refugees fleeing conflict in neighboring Ukraine arrive to in Przemysl, Poland, Sunday, Feb. 27, 2022. (AP Photo/Petr David Josek)

Σε διαφορετικά επίπεδα πλέον η ουκρανική κρίση καθώς πέρα από τις κυρώσεις και τα αντίποινα υπάρχει κινητικότητα και στον διπλωματικό χώρο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανθρωπιστική κρίση με τη φυγή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων προς τις γειτονικές χώρες.

Παρά τις συνομιλίες των δύο πλευρών, Ρώσων και Ουκρανών στην Λευκορωσία -που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο- συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ η  περντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα και οι μάχες συνεχίζονται έξω από τη Μαριούπολη.

Παράλληλα, ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν τα ξημερώματα να περικυκλώσουν το Κίεβο, ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας εν μέρει ανακόπηκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=9Auq9mYxFEE

Συνεχής ενημέρωση των εξελίξεων

23:44 Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει περισσότερα για την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του πρακτορείουJack Detsch Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες «έχουν καταχραστεί τα προνόμιά τους» συμμετέχοντας σε κατασκοπεία που είναι επιβλαβής για την εθνική ασφάλεια, αποκαλώντας τους απελαθείτες διπλωμάτες «πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών».

23:16 Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο απαγόρευσης των ρωσικών πτήσεων στον αμερικανικό εναέριο χώρο παραμένει ανοιχτό.

22:50 Η εταιρεία Meta (Facebook και  Instagram), δήλωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση στους ρωσικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς RT και Sputnik News σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

22:35 Σε δήλωση που κοινοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter o Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν είπε: «Για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης, πρότεινα στον Πρόεδρο Πούτιν να παραμείνουμε σε επαφή τις επόμενες ημέρες. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας» συνέχισε λέγοντας πως απαίτησε «τη συμμόρφωση με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και την προστασία των αμάχων πληθυσμών, όπως η παροχή βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Γαλλία υπέβαλε ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» και έκλεισε υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται «σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι» πως θα ήθελε να επαινέσει «το μεγάλο αίσθημα ευθύνης του» και πως  «κατόπιν αιτήματος του τελευταίου και δεδομένης της ανθρωπιστικής κατάστασης», κάλεσε τον Πρόεδρο Πούτιν.

22:25 Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Βουλγαρικής Ένωσης Βιομηχάνων (BIA) Ντόμπρι Μίτρεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ Βούλγαροι εργοδότες μπορούν να προσφέρουν έως και 200.000 θέσεις εργασίας σε Ουκρανούς πολίτες που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στη Βουλγαρία

22:20 Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζητά την έγκριση του δικαστηρίου για να διερευνήσει φερόμενα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters.

22:05 Οι πρόεδροι οκτώ χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κάλεσαν σήμερα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν αμέσως στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας και να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

22:02 Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε πως θα περιορίσει τη διέλευση πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, ζητώντας από άλλες χώρες να μη στέλνουν πολεμικά πλοία.

21:00 Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέκσιι Ρέζνικοφ, απευθύνθηκε απευθείας στους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, προσφέροντάς τους πλήρη αμνηστία και χρηματική αποζημίωση αν οικειοθελώς καταθέσουν τα όπλα!

«Όσοι από εσάς δεν θέλετε να γίνετε δολοφόνοι και να πεθάνετε, μπορείτε να σωθείτε», έγραψε.

20:33 Σύμφωνα με την Guardian το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει ψήφισμα την Τρίτη καλώντας τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να εργαστούν για τη χορήγηση καθεστώτος ένταξης στην Ουκρανία. Στα πλαίσια του ψηφίσματος στα θεσμικά όργανα θα κληθούν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

20:22 Σε σημερινή της ανακοίνωση η νορβηγική κυβέρνηση υπογράμμισε πως θα στείλει όπλα στην Ουκρανία, ανατρέποντας την ισχύουσα (από το 1950) νορβηγική πολιτική σύμφωνα με την οποία δεν αποστέλλονται όπλα σε χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση εκτός αυτών του ΝΑΤΟ. Μετατρέπεται έτσι στην τελευταία που προχωρά σε αυτή την κίνηση μετά τη ρωσική εισβολή.

20:16 Αν και το Λονδίνο υποσχέθηκε να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις υποδοχής Ουκρανών με οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορά της σε όλους τους πρόσφυγες.

20:00 Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα ήταν “πολύ δύσκολες”, δήλωσε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

19:00 Νέες εκρήξεις σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου. Ηχούν ξανά οι σειρήνες.

18:39 Βόρεια Κορέα – Ουκρανική κρίση: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει Πούτιν και κατηγορεί τη «Δύση»

18:33 Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία.

Οι αντιπροσωπείες επιστρέφουν στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος συνομιλιών εντός των προσεχών ημερών.

18:26 Ο Ρωσο-Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, βρίσκεται στη Λευκορωσία βοηθώντας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τερματισμού του συνεχιζόμενου πολέμου, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

18:15 Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε το αίτημα εισόδου της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

18:12 Ποιες Ευρωπαϊκές εταιρείες αποχωρούν, αναστέλλουν ή περιορίζουν τους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία

18:11 FIFA-UEFA: Πετάνε την Ρωσία έξω από τις διεθνείς διοργανώσεις

18:10 Βρετανία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη χρήση βομβών διασποράς στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, ένα νηπιαγωγείο όπου είχαν καταφύγει άμαχοι στην Οχτίρκα, στη βορειοανατολική Ουκρανία, επλήγη το πρωί της Παρασκευής από τα όπλα αυτά που απαγορεύθηκαν το 2010 με μια διεθνή συνθήκη, την οποία δεν έχουν υπογράψει ούτε η Μόσχα ούτε το Κίεβο.

17:54 «Απειλές για θηριωδίες» από τους Ρώσους κατήγγειλε ο Γάλλος ΥΠΕΞ σε μια προηχογραφημένη ομιλία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «εξετάζει την μαζική στρατιωτική επίθεση που επέλεξε να εξαπολύσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

17:15 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να σταματήσουν τα πλήγματα εναντίον των αμάχων, να διαφυλαχθούν οι πολιτικές υποδομές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στους οδικούς άξονες στην Ουκρανία. Και στα τρία αυτά σημεία ο Πούτιν «επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να δεσμευτεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες και εκείνος συμφώνησε.

Τις τελευταίες ώρες ο Μακρόν συνομίλησε επίσης «πολλές φορές» με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

16:59 Και η Ελβετία υιοθέτησε τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας .

Η Ελβετία υιοθέτησε επίσης οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ, ανέφερε.

14:23 Η ομάδα χάκερ Anonymous ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ιστοτόπους ρωσικών ΜΜΕ

15:40 Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, λόγω των «αντιρωσικών κυρώσεων», όπως ανακοίνωσε στο Twitter η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στη Γενεύη.

«Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ στη Γενεύη για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στη Διάσκεψη για τον αφοπλισμό ακυρώνεται», σύμφωνα με την ανάρτηση στο Twitter, όπου γίνει λόγος για την απαγόρευση υπερπτήσεων που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

15:16 Η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με την Ρωσία ζητεί την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας, μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια ωστόσο η δήλωση αποδόθηκε σε σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Περισσότερα ΕΔΩ.

13:48 Σφοδρές είναι οι μάχες στο Χάρκοβο με τις ρωσικές δυνάμεις να πολιορκούν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν τη σφοδρότητα των βομβαρδισμών, με λάμψεις και εκρήξεις από τα πυρομαχικά. Το Χάρκοβο βρίσκεται εδώ και μέρες στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων με τους νεκρούς να είναι δεκάδες.

 

15:39 Αντίποινα Μόσχας: Απαγορεύει σε αεροπορικές εταιρείες από 36 χώρες να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο

13:30 Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών της Ενωσης και αυτήν την στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η ένταξη είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από καιρό από την Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες στους κόλπους της ΕΕ για την διεύρυνση», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στα δεδομένα που αφορούσαν την πριν από την ρωσική επίθεση συγκυρία.

«Η Ουκρανία θα διαβιβάσει μία επίσημη αίτηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει την επίσημη θέση της και το Συμβούλιο θα εκφρασθεί», εξήγησε ο Σαρλ Μισέλ

13:25 Ακόμη δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά της περιφέρειας της Μαριούπολης στην Ουκρανία ενώ τουλάχιστον τέσσερις έχουν τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το MEGA. Έτσι, ο αριθμός των Ελλήνων που σκοτώθηκαν από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, ανεβαίνει στους 12.

13:20 Η ΕΕ αναμένει την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση «άμεσα» και αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες που επικαλείται ο Guardian, δήλωσαν ότι «αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα από το Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν θα ζητηθεί επείγουσα γνώμη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες.

12:50 Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών κάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

 

12:49 Πληροφορίες πως ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, συμμετέχει στη διαπραγμάτευση

12:44 Αυξημένη η ροή ρωσικού αερίου προς Ευρώπη – Νωρίτερα ανοίγει και ο αγωγός Πολωνίας-Λιθουανίας

12:15 Τηλεδιάσκεψη κορυφής με τη συμμετοχή πολλών ηγετών και του ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

12:14 Το Παρίσι έστειλε 33 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας Περισσότερα ΕΔΩ

12:08 Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ε.Ε. καταποντίζει τις αεροπορικές εταιρείες. Οι μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών και των εταιριών διαχείρισης αεροδρομίων σημείωσαν πτώση μεταξύ 3-6% στην αρχή της συνεδρίασης. Περισσότερα ΕΔΩ

11:42 Τουλάχιστον 102 άμαχοι στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί από την περασμένη Πέμπτη, με άλλους 304 να έχουν τραυματιστεί, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπασελέ. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμοί είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι.

11:37 Νέο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις: «Έχουμε περάσει τόσα πολλά αυτή την περίοδο. Όταν ήμουν υποψήφιος πρόεδρος, είπα ότι ο καθένας μας είναι Πρόεδρος. Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τη χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα συνέβη… ότι ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής. Ένας πολεμιστής στη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μας θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία!”». Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

 

11:28 Ουκρανικοί ισχυρισμοί για 5300 νεκρούς ρώσους στρατιώτες σε 5 μέρες εχθροπραξιών, 191 άρματα μάχης, 29 μαχητικά αεροσκάφη, 29 ελικόπτερα και 816 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού

11:19 Η Ουκρανία ζητά κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

11:18 Η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της με το Κίεβο, σύμφωνα με τον ρώσο διαπραγματευτή

11:00 Η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών Ουκρανίας και Ρωσίας στη Λευκορωσία

10:44 Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα εμπλακεί σε κλιμάκωση μετά την κίνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις

10:35 Έφτασε η ουκρανική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία όπου στις 11 είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν οι συνομιλίες

10:13 Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ

10:01 Το Κίεβο διαψεύδει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

09:54 Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

  • Το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεων του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου και η προέλασή τους καθυστερεί επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίζονται το αεροδρόμιο Χοστομέλ, έναν από τους βασικούς στόχους των Ρώσων ήδη από την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων.
  • Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από το Τσερνίχιβ, μια πόλη στη βόρεια Ουκρανία, και τη Χαρκίβ. Και οι δύο πόλεις παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο.
  • «Επιμελητειακά λάθη και η ισχυρή αντίσταση των Ουκρανών εξακολουθούν να δυσκολεύουν τη ρωσική προέλαση»

 

09:50 Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι άμαχοι μπορούν να εγκαταλείψουν “ελεύθερα” το Κίεβο

09:20 Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Απαγορεύσει σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου να αναλαμβάνει χρηματοοικονομικές συναλλαγές που αφορούν τη ρωσική κεντρική τράπεζα, το ρωσικό εθνικό ταμείο περιουσίας και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας».

09:14 Η ρωσική κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στο 20% από 9,5% μετά την πτώση του ρουβλίου στο 40% τη Δευτέρα, στον απόηχο των κυρώσεων της Δύσης.

09:03 Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης» κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής στη χώρα και ενόψει των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας στη Λευκορωσία αργότερα μέσα στην ημέρα.

08:28 Ουκρανοί πολίτες ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ για να υπερασπιστούν τη χώρα τους

 

08:00 Αυτό είναι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο οποίο θα καθίσουν οι δύο πλευρές για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη Λευκορωσία. Τη φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα οι Λευκορώσοι

 

07:42 Εικόνα σήμερα το πρωί από τα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας

 

07:13 Η Λευκορωσία θα στείλει στρατό στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη Ρωσία, μεταδίδει η Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο

07:00 Η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) σημειώνει αλματώδη αύξηση, που ξεπέρασε το 6%, στις συναλλαγές στην Ασία

06:25 Εικόνες από το Χάρκοβο το πρωί της Δευτέρας το οποίο έγινε στόχος βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας

 

 

06:11 Το ρωσικό ρούβλι πέφτει σχεδόν 30% μετά τις νέες κυρώσεις

05:30 Ρωσικές δυνάμεις που κινούνταν προς το Κίεβο εν μέρει ανακόπηκαν. Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Κυριακή εικονίζουν τη μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη προς την κατεύθυνση του Κιέβου, περίπου 64 χιλιόμετρα μακριά, έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

05:00 Σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας. Συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση κάθε συναλλαγής ευρωπαίων με τον κεντρικό χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter