Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Στον τελικό η Εθνική πόλο και βλέπει… τίτλο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Στον τελικό η Εθνική πόλο και βλέπει… τίτλο

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κόσμου θα διεκδικήσει το Σάββατο στη Φουκουόκα η εκπληκτική Εθνική πόλο! Η ελληνική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό με την ισχυρή Σερβία (13-7), εξασφάλισε το μετάλλιο και ελπίζει να πανηγυρίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο σε επίπεδο Ανδρών στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Οι Σέρβοι πέτυχαν το πρώτο γκολ του αγώνα, αλλά ο Δημήτρης Σκουμπάκης απάντησε, ο Κώστας Κάκαρης σκόραρε δύο φορές με παίκτη παραπάνω και η εκπληκτική ελληνική άμυνα με επικεφαλής τον γκολκίπερ Μάνο Ζερδεβά «κατέβασε τα ρολά».

Το 2-2 έγινε 7-2 στην τρίτη περίοδο και ο ημιτελικός εξελίχθηκε σε ελληνικό πάρτι, με επτά διαφορετικούς σκόρερς. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος και ο Νίνος Γεννηδουνιάς έδωσαν τη χαριστική βολή με απανωτά γκολ στο τέταρτο οκτάλεπτο και το ματς ολοκληρώθηκε με ελληνικό πανηγύρι και φιλιά στην πισίνα της Φουκουόκα.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 3-2, 3-0, 3-3, 4-2. Τα γκολ της Εθνικής, που αυτή τη φορά ήταν αποτελεσματική στον παίκτη παραπάνω (6/7 έναντι 3/11 των Σέρβων) πέτυχαν οι Σκουμπάκης, Κάκαρης 3, Γκίλας, Παπαναστασίου 2, Αργυρόπουλος 3, Φουντούλης, Γεννηδουνιάς 2.

«Το θέλαμε πάρα πολύ, το περιμέναμε πολύ καιρό αυτό το ματς, δεν ήρθαμε εδώ μόνο για τη συμμετοχή. Ήμασταν άψογα προετοιμασμένοι, διαβάσαμε σωστά τους Σέρβους και ζούμε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», είπε από ο Μάνος Ζερδεβάς, που αναδείχθηκε Παίκτης του Αγώνα.

«Το πιστεύαμε όλοι και αυτό φάνηκε μέσα στο παιχνίδι», τόνισε ο Κώστας Κάκαρης. «Δεν τελείωσε τίποτε, όλα αυτά γίνονται για να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο». Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα γράφει ξανά το όνομά της στην ιστορία. Δεν μας φτάνει όμως αυτό. Πρέπει να ανασυνταχθούμε για να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο στο τέλος των αγώνων».

Η κάτοχος του τίτλου Ισπανία και η δυνατή Ουγγαρία θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τον σαββατιάτικο τελικό. Ο αγώνας θα γίνει το απομεσήμερο της Πέμπτης.

«Είναι κρίμα να χάνονται ζωές από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Θοδωρής Βλάχος. «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, έπαιξαν εκπληκτικά, έκαναν τα πάντα σωστά. Έχουμε υποχρέωση απέναντί στους εαυτούς μας να παρουσιαστούμε εξίσου συγκεντρωμένοι στον τελικό. Είμαστε μια γροθιά και το νιώθουμε, ότι μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Ελπίζω ότι θα διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας αυτή τη φορά, σε σχέση με το Τόκιο. Μη στέλνετε άλλα συγχαρητήρια μηνύματα, σας ευχαριστούμε πολύ»!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία ήταν η ομάδα που νίκησε την Εθνική μας στον τελικό του Τόκιο, αλλά έκτοτε έχει ανανεωθεί αρκετά. Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στην Ιαπωνία χωρίς τον Άγγελο Βλαχόπουλο, που αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Με αυτή τη νίκη, η Εθνική Ανδρών εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. «Μας έφυγε ένα βάρος», ομολόγησε ο Βλάχος. Η αντίστοιχη ομάδα των Γυναικών -πρωταθλήτρια Κόσμου το 2011 στη Σανγκάη- θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες για να κερδίσει το δικό της εισιτήριο.

Η Εθνική μας είχε κερδίσει στο παρελθόν μόνο έναν από τους οχτώ ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων, αυτόν του 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με «θύμα» την Ουγγαρία. Σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα μετράει τρία μετάλλια (τα δύο συνεχόμενα), όλα χάλκινα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter