«Πείσματα» της Εκκλησίας για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

«Πείσματα» της Εκκλησίας για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Μπορεί να αποτελούσε μια «μέση λύση» μπροστά σε μια αναμενόμενη πραγματικότητα η απόφαση της Εκκλησίας να μην βαπτίζει αμέσως τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών αλλά όταν μεγαλώσουν και εάν το επιθυμήσουν.

Μια λύση ανάγκης αφού δεν μπορεί να πει ένα «όχι»!

Θα μπορούσε βέβαια κηρύσσοντας την αγάπη να πει πως τα παιδιά δεν έχουν καμία ανάμειξη σε αυτά… Θα μπορούσε…

Η θέση του Αρχιεπισκόπου από μόνη της βέβαια κρύβει μια διάκριση, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει την Εκκλησία για τα του Οίκου της! Εξάλλου διάκριση είναι και όλα αυτά που λέει για τους ομοφυλόφιλους! Και δεν είναι τα μόνα…

Η αλήθεια με όλα αυτά τα μυστήρια -όπως η βάπτιση- είναι πως στην πλειονότητά τους ξέφυγαν εντελώς από το χριστιανικό πλαίσιο και έχουν γίνει μια συνήθεια κοινωνικοποίησης, δημοσίων σχέσεων, επίδειξης ή και υποχρέωσης.

Επίσης είναι αλήθεια πως δεν είναι αναγκαίο κάποιος να βαπτίζεται σε νηπιακή ηλικία. Εξάλλου αρκετά χριστιανικά δόγματα επιλέγουν μεγαλύτερες ηλικίες, όταν τα παιδιά -θεωρητικά- έχουν ήδη λάβει τις πρώτες χριστιανικές διδαχές.

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, προσπαθώντας να δώσει μια λύση σε κάτι που προφανώς είναι μονόδρομος.

Εξάλλου κάθε γονέας μπορεί να βάλει σε μια τράπεζα το ποσό της βάπτισης για τις σπουδές του παιδιού στο μέλλον. Εάν βεβαίως θέλει το ίδιο το παιδί με την ενηλικίωσή του μπορεί να βαπτιστεί.

Και αν χρειάζεται «νονός» ή «νονά» η ανθρώπινη ευρηματικότητα είναι πάντα έτοιμη να ονομάσει έναν καλό/ή φίλο/η νονό ή νονά που θεωρητικά θα ασχοληθεί και με την πνευματική (μορφωτική) ολοκλήρωση…

Ίσως ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέλει να άνοιξε ένα μεγάλο θέμα…

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Φορτώνει όλη την ευθύνη στον σταθμάρχη ο CEO της Hellenic Train

Ο Μητσοτάκης έχει αποδεχθεί την κούρσα των εξοπλισμών στο Αιγαίο και την αμερικανική πολιτική

Κλέλια Ρένεση για Τέμπη: Αν ήμουν από τις Σέρρες και ψήφιζα Καραμανλή, θα ντρεπόμουν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter