ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Με επική ανατροπή πήρε ξανά θέση στους «8» της Conference League – Δείτε τα γκολ(Video)

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Με επική ανατροπή πήρε ξανά θέση στους «8» της Conference League – Δείτε τα γκολ(Video)
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ με μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, σκόρπισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1 ανατρέποντας την ήττα του με 2-0 στο Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε πανηγυρικά τους «8» της Conference League για 2η φορά στην ιστορία του! Ετσι ο «δικέφαλος» θα δώσει το παρών στη σημερινή κλήρωση στη Νιόν

Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ έκανε το… τέλειο πρώτο ημίχρονο, το καλύτερο φετινό του 45λεπτο (12-1 τελικές)! Ηταν καταιγιστικός μετά το 15’ χάνοντας τρεις ευκαιρίες για γκολ, δύο με τον Κουλιεράκη και μία με τον Τάισον και μια με τον Κωνσταντέλια. Με πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο, αυτοματισμούς, πάθος κι ένταση στο έπακρο, ο «δικέφαλος» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Κροάτες που με εξαίρεση τον Μίσιτς δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα κι έβγαζε νευρικότητα.

Η πίεση του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 27’. Από κόρνερ του Ζίφκοβιτς ο κορυφαίος Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα με μια δεύτερη έβαλε φωτιά στη Τούμπα (1-0). Οι γηπεδούχοι δεν χαλάρωσαν και αναζήτησαν κι ένα δεύτερο γκολ προκειμένου από το ημίχρονο να ισοφαρίσουν την ήττα τους στο Ζάγκρεμπ. Κάτι που κατάφεραν στο 37’ με βολίδα εκτός περιοχής του Κουλιεράκη, που κόντραρε και στον Σούτσιτς για το 2-0. Βλέποντας την πλήρη αποσύνθεση της Ντιναμό ο ΠΑΟΚ έφτασε σε επική ανατροπή στο 42’. Από μπαλιά του Τάισον ο Τόμας με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 3-0 μέσα σε αποθέωση…

Στο β’ μέρος και με το σκορ πρόκρισης στα χέρια του, ο ΠΑΟΚ βγήκε πάλι στην επίθεση όμως η Ντιναμό ήταν εκείνη που τον αιφνιδίασε και στο 48’ από λάθος διώξιμο του Κεντζιόρα, ο Χότζα με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 3-1. Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία του ματς και οι Κροάτες θέλησαν να το εκμεταλλευτούν για ακόμη ένα γρήγορο γκολ και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 52’ με τον Κοτάρσκι να σώζει στο τετ α τετ με τον Σπίκιτς, ενώ στο 64’ πάλι ο Κοτάρσκι έσωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μετά το 65’ ο ΠΑΟΚ ηρέμησε και πάλι, βγήκε με αξιώσεις μπροστά και στο 72’ από κόρνερ του Ντεσπόντοφ ο Κουλιεράκης και πάλι με το στήθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-1…

 

Στο 82’ ο Μουργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία αλλά στο 87’ ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι από τον Μίσιτς και ο Ζίφκοβιτς που το εκτέλεσε έγραψε το τελικό επικό 5-1 στέλνοντας οριστικά τον ΠΑΟΚ στους «8»!

Ο Γερμανός Χαρμ Όσμερς «κιτρίνισε» τους Μπατούρινα, Κουλιεράκη, Μίσιτς, Ογκιβάρα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Οτο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (81’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (78’ Σαμάτα).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Νέβισιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ, Πέρκοβιτς (80’ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς, Σπίκιτς (73’ Τακούρο), Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter