Παπαδημούλης για Καϊλή: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά – Όλα στο φως

Παπαδημούλης για Καϊλή: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά – Όλα στο φως

«Όταν ήρθε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Στρασβούργο, φιλοκυβερνητικά και φιλο-ΝΔ ΜΜΕ ‘διαφήμιζαν’ ότι έκανε ισχυρό λόμπινγκ και καμπάνια υπέρ της κας Καϊλή στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και αντίθετα, ξέρω ότι έκανε προσπάθειες ώστε να μην επανεκλεγώ εγώ στη θέση του Αντιπροέδρου. Εγώ επανεκλέχτηκα», αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο OPEN, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ.

«Υπάρχουν ανακοινώσεις από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς του Βελγίου και ευρεία δημοσιότητα από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Κοινός παρονομαστής και των επίσημων ανακοινώσεων και της προβολής από τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι η κα Καϊλή προσήχθη στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς -έγιναν έρευνες σε δεκαέξι σπίτια, υπήρξαν συλλήψεις και χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία του Βελγίου ότι η προσαγωγή της κας Καϊλή εξελίχθηκε σε σύλληψη. Αυτό για έναν ευρωβουλευτή που έχει και ασυλία, σημαίνει ότι βρέθηκε κάτι πολύ βαρύ» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημουλης.

«Φαίνεται ότι στο Βέλγιο οι αρμόδιες αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, λειτουργούν αποτελεσματικά. Καλό είναι να πάρουμε μηνύματα και να αντλήσουμε διδάγματα και για την χώρα μας. Και το συνδέω και με κάτι άλλο: Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από το Predator δεν ανακαλύφτηκε από τις ελληνικές αρχές. Ανακαλύφτηκε από τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά παντού -και στην Ελλάδα, διότι υπάρχει και στην Ελλάδα- χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη δίωξη διαφθοράς και μηχανισμούς ελέγχου» σημείωσε ο ίδιος με νόημα.

Σχετικά με την παραμονή της Εύας Καϊλή στη θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι «Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις που μας ανακοίνωσε η κα Φωτιάδου, πιστεύω ότι η κα Καϊλή είναι δύσκολο να παραμείνει Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ας περιμένουμε να το δούμε για το εάν παραιτηθεί, όπως ζητά το κόμμα της. Αλλά αυτά είναι άσχημα πράγματα» τόνισε και συνέχισε «Χωρίς να κάνω ούτε τον δικαστή ούτε τον αστυνομικό, εγώ αυτό που θέλω να πω είναι μηδενική ανοχή στη διαφθορά, όλα στο φως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter