Παπαδημούλης: Η χώρα βαδίζει προς κυβέρνηση συνεργασίας

Παπαδημούλης: Η χώρα βαδίζει προς κυβέρνηση συνεργασίας

«Το σενάριο αυτοδυναμίας της ΝΔ έχει τελειώσει, είναι όνειρο εαρινής νυκτός! Η χώρα βαδίζει προς κυβέρνηση συνεργασίας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διεκδικεί την πρωτιά με σοβαρότητα, με ήθος, με το πρόγραμμά του, με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, και με συσπείρωση όλων των στελεχών μας. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, που τώρα λένε όχι στην συνεργασία, τη στήριξη ή την ανοχή μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά να θυμόμαστε όλοι πως ανάμεσα στο πριν τις εκλογές και το μετά, μεσολαβούν οι εκλογές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24.

Να φύγει η Δεξιά

«Αν ο λαός δώσει την εντολή να τελειώνουμε με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και να φύγει η δεξιά, πιστεύω πως όλα τα κόμματα θα το δεχθούν. Αν η εντολή του ελληνικού λαού είναι πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, μπροστά στον κίνδυνο δεύτερων εκλογών, όλοι θα το ξανασκεφτούν», τόνισε και συνέχισε: «Μετά τις εκλογές το πρώτο κόμμα θα έχει και τον πρώτο λόγο και για λόγους σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, αλλά και γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά. Απευθυνόμαστε λοιπόν και σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Μέρα25 για συμμετοχή, στήριξη ή ανοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων».

Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη «οι υποκλοπές έσκασαν την επικοινωνιακή φούσκα του δήθεν κεντροδεξιού και φιλελεύθερου Κ. Μητσοτάκη». «Απαγορεύουν, δε, στον συνάδελφό μου και φίλο μου Νίκο Ανδρουλάκη να στηρίξει ως πρωθυπουργό τον ωτακουστή του», είπε. «Η τραγωδία των Τεμπών έσκασε και τη φούσκα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως δήθεν διαχειριστή κρίσεων και εκσυγχρονιστή που ανεβάζει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει πολιτικά τελειώσει ως πρωθυπουργός και γι’ αυτό επιλέγει την τοξικότητα. Πρέπει, όμως, να κάνουμε ένα σοβαρό διάλογο σε προγραμματική βάση γιατί η Ελλάδα έχει υποχωρήσει στην ΕΕ σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας και ένα ΠΑΣΟΚ που να ξαναθυμηθεί την αντιδεξιά ρότα του ιδρυτή του», δήλωσε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσο Αθανασίου, ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως «υπέστη μια βάναυση κακοποίηση και διαστρέβλωση των όσων είπε». «Είπε να μην κατρακυλήσουμε στη σκάλα του κακού. Και κατέληξε στο να συζητήσουμε για τα προβλήματα του κόσμου και να αποφύγουμε την τοξικότητα», επισήμανε.

Σημείωσε, δε, τα εξής: «Η παρουσία μου στο δημόσιο βίο από τα 18 μου χρόνια είναι σταθερά με την ανανεωτική, δημοκρατική, ευρωπαϊκή Αριστερά. Το χειρότερο πράγμα, που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα των πολιτών, είναι να μην συζητάμε για την ακρίβεια, τις ανισότητες, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος, την παιδεία, την υγεία, τα τρένα». «Είναι το χειρότερο το να προσπαθούμε να φανατίσουμε τους πολίτες εναντίον των πολιτικών μας αντιπάλων», τόνισε απαντώντας στην στάση του κ. Καρανικόλα της ΝΔ κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Για Παπαθανάση

Για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, ο Δημ. Παπαδημούλης σχολίασε καυστικά το γεγονός ότι επέλεξε να εμφανιστεί τηλεοπτικά μόνος του σε προστατευμένο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα είπε: «Η ουσία είναι ότι και χθες και σήμερα απέφυγε να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Γιατί απέφυγε να μιλήσει για την πρωτόδικη καταδίκη του, μετά την αγωγή που του έκανε η τράπεζα για δόλια μεθόδευση σε βάρος του τραπεζικού του δανείου προκειμένου να κρύψει την περιουσία του; Κυρίως δεν μας είπε, όμως, τί ρύθμιση έχει πετύχει με την Eurobank για το δάνειό του ως υπουργός. Ρωτάω τους πάντες που μας βλέπουν, μπορεί να μείνει αυτό το θέμα κρυφό; Και ο κ. Παπαθανάσης πρέπει να απαντήσει και η τράπεζα. Μπορεί ένας απλός πολίτης, από αυτούς που υποφέρουν με τη διαχείριση των δανείων τους, με τέτοια επιτόκια και πλειστηριασμούς, να πετύχουν τους όρους που πέτυχε ο κ. Παπαθανάσης όσο ήταν υπουργός; Προκαλώ, μάλιστα, τον κ. Παπαθανάση να δεχθεί μια πρόσκληση να μιλήσουμε οι δυο μας για να συζητήσουμε όλα αυτά χωρίς φανατισμούς, τοξικότητα και την ακρότητα που μας οδηγεί με συνειδητή επιλογή ο κ. Μητσοτάκης έχοντας καταλάβει ότι έχει τελειώσει ως πρωθυπουργός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter