Παπαδημούλης: «Κλίνω υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου»

Παπαδημούλης: «Κλίνω υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου»

Πιο ώριμος και πιο ενωμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, οι οποίες έγιναν το Σαββατοκύριακο κατά τη διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά πως, μετά το διπλό σοκ, αυτό της μεγάλης ήττας στις εκλογές αλλά και της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα για την επόμενη μέρα που δείχνουν μια διάθεση ωριμότητας και ενότητας. Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως εντός του κόμματος υπάρχει μια κινητικότητα, η οποία με πολιτικούς όρους δείχνουν μια ενωτική ανασύνθεση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και συγκεκριμένα στους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Τραπεζιώτη αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα λέγοντας πως: «Προσβλέπω ο ανταγωνισμός για την ανάδειξη Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει με όρους συναγωνιστικούς. Θεωρώ αυτονόητο ότι όλες και όλοι θα σεβαστούν και θα στηρίξουν έμπρακτα το αποτέλεσμα της βούλησης των μελών και των φίλων μας».

«Ανήκουμε στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς»

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο που χαράξαμε με την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας το 2022, ότι ανήκουμε στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μετέχουμε στην Ευρωομάδα της Αριστεράς και λειτουργούμε ως δύναμη-γέφυρα για ευρύτερες προοδευτικές συνεργασίες και με τους Πράσινους και με τους Σοσιαλιστές/Σοσιαλδημοκράτες – Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα».

«Κλίνω υπέρ της υποψηφιότητας της ‘Έφης Αχτσιόγλου»

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης φαίνεται να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Έφη Αχτσιόγλου:

«Κλίνω υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου. Θεωρώ ότι συνδυάζει, περισσότερο από τις άλλες υποψηφιότητες, απολύτως σεβαστές και αξιόλογες, τα κριτήρια της ανανέωσης, της ενότητας και δίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την διεκδίκηση της διακυβέρνησης του τόπου».

Τόνισε μάλιστα πως εκείνο που είναι κρίσιμο είναι να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος:

«Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου αυτή την ώρα, είναι με τη συμβολή όλων μας και πρωτίστως όσων κατέθεσαν υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, να επιδιώξουμε ο διάλογος που ξεκίνησε, να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιαστικός. Να μην κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί, αλλά να γίνει με όρους ειλικρίνειας, ευθύνης και συναγωνιστικότητα».

«Να κερδίσουμε το στοίχημα της συμμετοχής»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία της συμμετοχής του κόσμου στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου τονίζοντας πως πρέπει: «να κερδίσουμε και το στοίχημα της συμμετοχής. Να μην είναι η υπόθεση της ανάδειξης Προέδρου μια υπόθεση εσωκομματική μόνο. Έχουμε μπροστά μας δυο μήνες και σε αυτούς πρέπει και το κόμμα να κάνει καμπάνια και οι υποψήφιοι/ες για την Προεδρία να οργώσουν την Ελλάδα για να παρουσιάσουν το σχέδιό τους, τις δεσμεύσεις τους. Και να καλέσουμε τον κόσμο, όχι μόνο τα μέλη μας, αλλά και τους φίλους μας, να μετάσχουν σε αυτή την υπόθεση Δημοκρατίας που έχει στόχο την ανάκαμψη του κόμματος, ένας στόχος όχι μόνο αναγκαίος αλλά κατά τη γνώμη μου και εφικτός».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter