Παππάς στη Βουλή: «Ιδού οι ακοστολόγητοι» – Μία προς μία οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ με… δημιουργική λογιστική ( Έγγραφα)

Παππάς στη Βουλή: «Ιδού οι ακοστολόγητοι» – Μία προς μία οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ  με… δημιουργική λογιστική ( Έγγραφα)

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που δεν συνοδεύονταν από τον απαιτούμενο υπολογισμό του δημοσιονομικού κόστους έφερε στην επιφάνεια ο Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο είναι εξίσου -όπως το περιέγραψε- ακοστολόγητα!

Απαντώντας εκ των προτέρων στην κριτική που αναμένεται να ασκήσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια σε σχέση με το κόστος των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τις «ακοστολόγητες ρυθμίσεις και τροπολογίες της κυβέρνησης της ΝΔ».

Στηλιτεύοντας ότι αφενός Μητσοτάκης και Χατζηδάκης απορρίπτουν τη μείωση του ΦΠΑ διότι «από εκεί προκύπτουν έσοδα για τον προϋπολογισμό» και αφετέρου τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία για τις «επαρκείς, απαραίτητες και κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ο κ. Παππάς παρέθεσε πέντε ρυθμίσεις και τροπολογίες της ΝΔ χωρίς κοστολόγηση.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:

• Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την επιδότηση του πετρελαίου για αγρότες και αλιείς. Κάνουν λόγο γενικά για «δαπάνη», «ενδεχόμενη δαπάνη», «ετήσια απώλεια εσόδων». Πουθενά δεν προσδιορίζουν ποσά, παρά μόνο ότι οι δαπάνες «θα αναπληρωθούν από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού». (Έγγραφο – 1η τροπολογία)

1η Τροπολογια Χωρις Κοστολογηση-επιδοτηση Πετρελαιου Αγροτες Αλιεις by Website Documento on Scribd

• Στις 12 Οκτωβρίου 2022 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και άλλα ζητήματα. Και πάλι κάνουν λόγο γενικά για «δαπάνη», «ενδεχόμενη δαπάνη» και «απώλεια εσόδων» χωρίς να προσδιορίζονται ακριβή ή όποια ποσά. (Έγγραφο – 2η τροπολογία)

2η τροπολογια_χωρις_κοστολογηση-251.27.2022-12.10.22 by Website Documento on Scribd

• Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 κατέθεσαν τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ. Πάλι κάνουν λόγο γενικά για «δαπάνη», «ενδεχόμενη δαπάνη», «ενδεχόμενη απώλεια εσόδων». Και ότι τα ποσά «θα αναπληρωθούν». Ποια ποσά; (Έγγραφο – 3η τροπολογία)

3η Τροπολογια Χωρις Κοστολογηση-ιδιωτικη Περιουσια Δημοσιου-21.02.23 by Website Documento on Scribd


• Στις 28 Μαρτίου 2023 πάλι το ίδιο με τη μη κοστολόγηση ρυθμίσεων νομοσχεδίου. (Έγγραφο – 4η τροπολογία)

4η Τροπολογια Χωρις Κοστολογηση-28.03.23 by Website Documento on Scribd

  • Στις 22 Μαρτίου 2024 κατέθεσαν τροπολογία για τις αλλαγές προϋποθέσεων για την golden visa, μεταξύ άλλων. Ακοστολόγητοι και εδώ. (Έγγραφο – 5η τροπολογία)

5η τροπολογια_χωρις_κοστολογηση-52.7.2024-22.03.24 by Website Documento on Scribd

Μάλιστα, ο κ. Παππάς επέκρινε το γεγονός ότι ακόμα και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης έχει «ακοστολόγητες ρυθμίσεις».

Δείτε επίσης:

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Χαλκίδα: Η ιεραρχία της μαφίας των εφοριακών – Τα σημειωματάρια με τα ποσά και τα ονόματα (Video)

Χαλκίδα: Εκβιασμοί επιχειρηματιών και «λεία» 95.600 ευρώ – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter