Παραδοχή ανεπάρκειας του κυβερνητικού «μπλόκου Κασιδιάρη» από τον Σκέρτσο

Παραδοχή ανεπάρκειας του κυβερνητικού «μπλόκου Κασιδιάρη» από τον Σκέρτσο

Αναγκασμένος να παραδεχτεί τα κενά και την ανεπάρκεια των αλλεπάλληλων κυβερνητικών νομοθετημάτων του «μπλόκου Κασιδιάρη» βρέθηκε ο Άκης Σκέρτσος τη Δευτέρα κατά την πρώτη του ενημέρωση πολιτικών συντακτών, αφού απέναντι στον ορυμαγδό ερωτημάτων για τις μεθοδεύεων του καταδικασμένου ναζιστή και του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, σχεδόν σήκωσε ψηλά τα κυβερνητικά χέρια, μην παραλείποντας ωστόσο τους προκλητικούς πανηγυρισμούς.

Ουσιαστικά, στην πρεμιέρα του ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε από τις απαντήσεις του να χαμηλώσει τον πήχη στη συμμετοχή ή μη του Κασιδιάρη και άλλων καταδικασμένων, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις συζητήσεις περί «αφανούς ηγεσίας» και προσπάθειας αποκλεισμού ναζιστικών κομμάτων.

«Και μόνο το γεγονός ότι τελικά αποσύρεται ή φαίνεται να αποσύρεται το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές το σχήμα υπό τον σκιώδη αρχηγό Κασιδιάρη, αποδεικνύει ότι η ρύθμιση που φέραμε έχει αποτέλεσμα και αυτό θέλαμε» απάντησε ο Α. Σκέρτσος σε ερώτημα για το εάν οι κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως ο Αν. Κανελλόπουλος αναμένεται να επαναφέρει το κόμμα του «ΕΑΝ», ενώ ο Κασιδιάρης φέρεται αποφασισμένος να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα πολιτικό κόμμα να κατέβει στις εκλογές, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε κόμμα έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης» ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, προκαλώντας ωστόσο ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλεπάλληλα ήταν τα ερωτήματα για το γεγονός πως μετά από έναν κύκλο αρκετών εβδομάδων που ο Αν. Κανελλόπουλος φερόταν έτοιμος να αναλάβει το κόμμα Κασιδιάρη, σήμερα φέρεται να ενεργοποιεί ξανά το δικό του κόμμα. «Δηλαδή, το “ΕΑΝ” μπορεί να κατέβει, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κανελλόπουλος είχε προσφερθεί να είναι Πρόεδρος του κόμματος του κ. Κασιδιάρη, αν κατάλαβα καλά;» ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την απάντησή του να συνιστά ουσιαστικά ομολογία ανεπάρκειας.

«Η διάταξη, η οποία ψηφίστηκε, καταλαμβάνει και αφορά τη σκιώδη ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που επιχειρεί να κατέβει στις εκλογές ως πολιτικό κόμμα. Αν αυτές οι προϋποθέσεις δεν συντρέχουν για οποιοδήποτε κόμμα, τότε δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα για το συγκεκριμένο στο οποίο αναφέρεστε» ανέφερε, ενώ σε ερώτημα για το εάν ο Κασιδιάρης ή συνεργάτες του είναι υποψήφιοι του Κανελλόπουλου, σημείωσε πως «εκεί τίθεται θέμα», πυροδοτώντας όμως και νέα ερωτήματα για τους συνεργάτες του καταδικασμένου ναζιστή.

«Αν είναι κάποια στελέχη ή συνεργάτες του;» ερωτήθηκε ξανά, με τον ίδιο να απαντά πως «αν μιλάμε για καταδικασμένα στελέχη ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τίθεται ζήτημα». Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο ερώτημα για το «αν είναι αφανής ηγεσία, αν δεχτούμε ότι πίσω από τον κ. Κανελλόπουλο είναι ο κ. Κασιδιάρης, χωρίς να είναι υποψήφιος, δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου;», ο ίδιος παραδέχτηκε πως «θα πρέπει να μπορεί να τεκμηριωθεί αυτό».

Τα ερωτήματα όμως κάθε άλλο παρά σταμάτησαν εκεί. Στη συνέχεια, αφού επικαλέστηκε πως «η διάταξη καταλαμβάνει καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», δέχθηκε ερώτηση για το προφανές. Για το γεγονός δηλαδή πως ο Αν. Κανελλόπουλος έχει ήδη εκμεταλλευτεί το ζήτημα Κασιδιάρη -εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών- με τον κίνδυνο να πάρει κατ’ ουσίαν το κόμμα του κατάδικου, χωρίς όμως τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.

«Ο κ. Κανελλόπουλος ενστερνίστηκε τον Κασιδιάρη σε όλη αυτήν τη διαδικασία -«πηγαίνω στο κόμμα ‘‘Έλληνες’’, ξανακάνω το ‘‘ΕΑΝ’’». Αν τώρα, ξαφνικά, έχοντας πάρει στην ουσία και έχοντας ταυτιστεί με αυτούς τους ψηφοφόρους που έλεγαν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Κανελλόπουλος με τον Κασιδιάρη και ο Κασιδιάρης δεν είναι στα ψηφοδέλτια, άρα ο νόμος δεν μπορεί να τον αγγίξει. Επιβεβαιώνεται αυτή ίσως, εμμέσως, η κατηγορία που σας απηύθυνε η Αντιπολίτευση;» ήταν συγκεκριμένα το ερώτημα που του απευθύνθηκε, με τον ίδιο να παραδέχεται πως τα όρια της νομοθεσίας δεν φτάνουν μέχρι εκεί.

«Επαναλαμβάνω ότι τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική Βουλή. Αυτό καταλαμβάνει η ρύθμιση που έχουμε ψηφίσει. Από κει και πέρα όποιος εγκολπώνεται τέτοιες συμπεριφορές ή τέτοιους ανθρώπους, έχει και την αντίστοιχη πολιτική τύχη και πολιτική αξιολόγηση» απάντησε εντέλει ο Α. Σκέρτσος, παραδεχόμενος στην πρώτη του εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος πως οι κυβερνητικές κορώνες του προηγούμενου διαστήματος ήταν κάθε άλλο παρά ουσιαστικές, όπως και οι νομοθετικές της ρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το άσπρο μαύρο κάνει ο Σκέρτσος για το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη για τα Τέμπη

Τέμπη: Πώς το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη γκρέμισε το κυβερνητικό αφήγημα για την τηλεδιοίκηση

Ραγκούσης: Το πόρισμα για τα Τέμπη συντρίβει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter