Τέμπη: Πώς το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη γκρέμισε το κυβερνητικό αφήγημα για την τηλεδιοίκηση

Τέμπη: Πώς το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη γκρέμισε το κυβερνητικό αφήγημα για την τηλεδιοίκηση

Εκτεθειμένη βρίσκεται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που η ίδια η κυβέρνηση και ο Γιώργος Γεραπετρίτης όρισαν με σκοπό να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη για τα Τέμπη – Τα βασικότερα σημεία

Παρότι όπως έχει ήδη αναφέρει η ίδια η Επιτροπή το πόρισμα δεν ασχολείται με τον καταλογισμό ή τον επιμερισμό ευθυνών, φαίνεται πως μπαίνει στο κάδρο των ευθυνών η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο πόρισμα της επιτροπής αναφέρεται ξεκάθαρα στην σελίδα 29 ότι «η ηλεκτρική πλευρική σηματοδότηση στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη (και κατ’ επέκταση στο υπό εξέταση τμήμα Λάρισα – Ν. Πόροι) είναι από τον Ιούλιο του 2019 εκτός λειτουργίας (μετά την πυρκαγιά στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας στη θέση ‘Ζάχαρη’)».

Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες και το παιχνίδι λέξεων όλο το προηγούμενο διάστημα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε δηλώσει ότι υπήρχε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι με κάθε τρόπο και ευκαιρία ξεκαθάριζαν ότι σύστημα τηλεδιοίκησης δεν υπάρχει, ωστόσο ο κ. Γεραπετρίτης χρησιμοποιώντας τη λέξη τηλεδιοίκηση και τη φράση τοπικός χειρισμός που υπήρχε στο σταθμαρχείο Λάρισας επιχείρησε να προκαλέσει σύγχυση.

Διαβάστε σχετικά: Γεραπετρίτης: Επιμένει ότι η τηλεδιοίκηση «λειτουργούσε πλήρως» την ώρα του δυστυχήματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σκυτάλη της προπαγάνδας που είχε στηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και τον «αντ’ αυτού» υπουργό Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε πάρει ο υφυπουργός Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά από μέρες που ήταν εξαφανισμένος, εμφανίστηκε με κάμερες στον σταθμό της Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι η τηλεδιοίκηση… (εννοώντας τον πίνακα χειρισμού) λειτουργούσε, αλλά «δεν χρησιμοποιήθηκε».

Όμως, εργαζόμενος στον σταθμό της Λάρισας διέψευσε εκκωφαντικά το κυβερνητικό αφήγημα για την τηλεδιοίκηση «αδειάζοντας» σε ζωντανή σύνδεση τον παρόντα υφυπουργό Μεταφορών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, αλλά ένα τοπικό σύστημα ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενος στο σταθμαρχείο Λάρισας γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης παρουσία του υφυπουργού Παπαδόπουλου (Video)

Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό που συνέβη εκείνη την μέρα, καθώς όταν ο εργαζόμενος ρωτήθηκε εάν η τηλεδιοίκηση ήταν σε άλλο χώρο μέχρι το 2019 και συγκεκριμένα στον χώρο που επισκευάζεται, ο υφυπουργός Παπαδόπουλος, εκάνε νόημα να… «κόψουν» τη συζήτηση με τον εργαζόμενο που έλεγε την αλήθεια.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες, έγινε το «απαραίτητο» νεύμα για «τέλος» στον εργαζόμενο και τον λόγο παίρνει ξανά ο υφυπουργός που ενώ λέει: «Νομίζω ότι τα καλύψαμε όλα» συνεχίζει ακάθεκτος τη δήλωσή του. Χωρίς «παρεμβάσεις» αλήθειας από τον εργαζόμενο.

Διαβάστε σχετικά: Ο υφυπουργός Παπαδόπουλος δίνει εντολή να… «κόψουν» τη συζήτηση με τον εργαζόμενο που γκρέμιζε το κυβερνητικό αφήγημα

Τέλος σημειώνεται ότι το πόρισμα έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς δεν κλήθηκαν να καταθέσουν άνθρωποι – «κλειδιά» για την διαλεύκανση της τραγωδία, όπως ο πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών.

Διαβάστε επίσης:

Ακόμη κι η επιτροπή Γεραπετρίτη διαπιστώνει στο πόρισμά της έγκλημα στα Τέμπη

Τραγωδία Τέμπη: Αδιαφορία από την επιτροπή Γεραπετρίτη καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί

Σταθμάρχες σε Τσίπρα: Αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση που υπήρχε ως το 2019, δεν θα γινόταν ποτέ το δυστύχημα (Video)

Δίχως τέλος η «γαλάζια» προπαγάνδα για τα Τέμπη: Η αυτοψία Τσίπρα αποκάλυψε τον κυβερνητικό εμπαιγμό (Photos)

Προσχηματική αυτοκριτική Καραμανλή στη Βουλή: «Φταίω κι εγώ» για τις διαχρονικές παθογένειες του Δημοσίου

ΣΥΡΙΖΑ: Παίζουν με τις λέξεις, βαφτίζουν «τηλεδιοίκηση» έναν τοπικό πίνακα σταθμάρχη

«Κωλοτούμπα» Γεραπετρίτη στη Βουλή για το καμένο σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Τσίπρας: Είκοσι μέρες λένε ψέματα για το Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα – Είναι γιαπί από το καλοκαίρι του 2019

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter