Τραγωδία Τέμπη: Αδιαφορία από την επιτροπή Γεραπετρίτη καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί

Τραγωδία Τέμπη: Αδιαφορία από την επιτροπή Γεραπετρίτη καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί

Οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ αναμένουν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την τραγωδία στα Τέμπη από την Επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Κώστας Γενιδούνιας, πρόεδρος του Σωματείου, κατήγγειλε με αφορμή τη διευκρινιστική ανακοίνωση της Επιτροπής, ότι υπήρξε αδιαφορία για την πλευρά των μηχανοδηγών, οι οποίοι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν.

Όπως κατήγγειλε, τους ζητήθηκε μόνο να παραδώσουν τα εξώδικα, όπως και έκαναν.

«Αναμένοντας με ενδιαφέρον την δημοσιοποίηση του πορίσματος , να δηλώσω ότι δεν κλήθηκα να καταθέσω (είτε ως πρόσωπο – είτε να καταθέσουμε ως Σωματείο)- παρότι το θεωρούσα λογικό- στην επιτροπή που όρισε η κυβέρνηση για την διερεύνηση του δυστυχήματος. Το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν να δώσουμε τα εξώδικα όπως και κάναμε», τόνισε ο Κώστας Γενιδούνιας.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Γεραπετρίτη παρέδωσε στην κυβέρνηση το πόρισμα την Τρίτη. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το πόρισμα «δεν ασχολείται με καταλογισμό ή και με επιμερισμό ευθυνών, αρμοδιότητα που σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο ανήκει μόνο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες ήδη εργάζονται με γοργό ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter