Παραλήρημα Ερντογάν κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: «Θα πολεμήσουμε σθεναρά αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο»

Παραλήρημα Ερντογάν κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: «Θα πολεμήσουμε σθεναρά αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο»

Ομιλία βγαλμένη από τα πιο σκοτεινά κιτάπια της συντηρητικής παράταξης έβγαλε αυτή τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος στην Σύνοδο για τη Γυναικεία Εργασία.

Σε μια προσπάθεια να φανεί ότι θεωρεί σημαντικά τα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες εργαζόμενες, o Ερντογάν επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, λέγοντας ότι «το κύριο ζήτημα στο οποίο θα έπρεπε να επικεντρωθούν όσοι ασχολούνται με τα προβλήματα της νεολαίας και των γυναικών και να βρουν λύσεις είναι τα διεστραμμένα ρεύματα που απειλούν τα παιδιά μας. Καταλαβαίνετε τι λέω, έτσι; Θα μιλήσω ειλικρινά: το πράγμα που λέγεται LGBT δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας».

Στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε μια επίθεση στο κόμμα της αντιπολίτευσης, CHP, λέγοντας ότι εκείνοι συμπορεύονται με τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ο Ερντογάν έδωσε στις παρευρισκόμενες και μια υπόσχεση που ομοιάζει με απειλή για πογκρόμ οποιουδήποτε πολίτη δεν ταιριάζει στο ετεροκανονικό σεξουαλικό προσανατολισμό που ασπάζεται η παράταξή του: «την ερχόμενη περίοδο, θα πολεμήσουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο με μεγαλύτερη σθεναρότητα με τα υπουργεία μας και όλους τους σχετικούς θεσμούς».

Κατέληξε με το όραμά του για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία αποκρυσταλλώνεται στις φράσεις του ότι «η γυναίκα είναι ο πυλώνας της οικογένειας» και ότι «δε νοείται ισχυρό έθνος χωρίς ισχυρή οικογένεια»…

Εν όψει των εκλογών στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2023 ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται να εντείνει τη δημόσια παρουσία του, σε συνδυασμό με έναν παράλληλο καταιγισμό νέας καταστολής, όπως φαίνεται ότι ξεκίνησε με την φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και επίδοξου αντιπάλου του, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: O Eρντογάν θα διεκδικήσει άλλη μία προεδρική θητεία

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της έμφυλης βίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter