Παρωδίας συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού στη δίκη των τεσσάρων για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά

Παρωδίας συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού στη δίκη των τεσσάρων για την επίθεση στην τροχαία Πειραιά

Τέλος δεν έχει ο εμπαιγμός και η απαξιωτική στάση της έδρας στη δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για επίθεση με τέσσερις μολότοφ στην τροχαία Πειραιά τον Νοέμβριο του 2021.

Δείτε επίσης: Εμπαιγμός από το Πρωτοδικείο Πειραιά – Ώρες άφαντη η έδρα σε δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά την απαράδεκτη στάση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, που έφτασε με καθυστέρηση τριών ωρών στις γυναικείες φύλακες Κορυδαλλού, σήμερα παρά το γεγονός ότι η ώρα έναρξης της δίκης ήταν στις 12:00, οι τακτικοί δικαστές ανέβηκαν στην έδρα στις 13:27 εν είδει «καψονιού», ενώ περίμεναν κοινό, δικηγόροι, μάρτυρες, ένορκοι και δημοσιογράφοι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων, Κωστας Παπαδακης, Γιωργος Κακαρνιας, Κάτια Τάτση και Μανώλης Πετρακάκης με δεύτερη επιστολή τους στην έδρα εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την πλήρως απαξιωτική συμπεριφορά του δικαστηρίου τόσο ως προς το πρόσωπο τους όσο κ προς τους εντολείς τους. Παράλληλα οι συνήγοροι γνωστοποίησαν ότι ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέχουν για μια ώρα.

Λίγο μετά τις 13:30 και αφού η έδρα δήλωσε «προσβεβλημένη» αποφάσισε με όρους «αποφασίζουμε και διατάζουμε» χωρίς παρουσία δικηγόρων (!) τη μείωση του αριθμού των παρισταμένων στο κοινό σε 20 άτομα χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη ο οποίος παρακολουθεί τη διαδικασία από τις θέσεις του κοινού, ο οποίος επεσήμανε στον πρόεδρο Η. Δελαζάνο ότι είναι απαράδεκτο ότι βγάζει απόφαση εν τη απουσία δικηγόρων με τον πρόεδρο να τον αγνοεί και τον Θ. Καμπαγιάννη να λέει σε έντονο ύφος ότι «η δίκη συμβαίνει στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία!»

Αξιοσημείωτο είναι δε, πως κατά τη διακοπή του δικαστηρίου οι αστυνομικοί της αίθουσας πέρασαν χειροπέδες(!) στους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αποτελεί από μόνη της κραυγαλέα περίπτωση εκδικητικότητας αφού οι τέσσερις κατηγορούνται μεταξύ άλλων και με τη βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με το δικαστικό συμβούλιο να εξαντλεί όλη την αυστηρότητα του στο πρόσωπο τους, αφού η πράξη για την οποία έχουν βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου αφορά τη ρίψη τεσσάρων μολότοφ έξω από το κτίριο της τροχαίας Πειραιά από την οποία δεν κινδύνευσε κανείς.

Σημειώνεται ότι οι δυο εκ των τεσσάρων συμπληρώνουν το 18μηνο της προφυλάκισης την ερχόμενη Κυριακή, με την ελληνική δικαιοσύνη να έχει εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια διεξαγωγής της δίκης και να επιχειρεί πλέον εκδίκαση με fast track διαδικασίες και με ερωτηματικά σχετικά με τη δίκαιη έκβαση της.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter