ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Η έκθεση της PEGA αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του «επιτελικού παρακράτους»

ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: Η έκθεση της PEGA αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του «επιτελικού παρακράτους»

Ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με το σκάνδαο των υποκλοπών, με αφορμή την έκθεση – ράπισμα της PEGA για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα, και οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν τον λογαριασμό που στέλνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα πλήγματα που προκάλεσε στο Κράτος Δικαίου, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, επ’ αφορμή τις «φιέστας» για της Ημέρα της Ευρώπης που έχει οργανώσει η Νέα Δημοκρατία για να συμπληρώσει: « η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του “επιτελικού παρακράτους”, την εργαλειοποίηση παρακολουθήσεων και παράνομων λογισμικών, για πολιτικά οφέλη, από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας. Ακόμη και για την εξαγωγή των λογισμικών αυτών σε ανελεύθερες χώρες, παραβιάζοντας τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Στις συστάσεις της, μάλιστα, η Επιτροπή PEGA αξιώνει από την Ελλάδα να καταργήσει όλες τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομοθετικό πλαίσιο από το 2019 έως σήμερα, να αποκαταστήσει τις θεσμικές δικλίδες ασφαλείας των ατομικών ελευθεριών και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ» σημειώνει ο ίδιος και τονίζει ότι αυτά είναι «όσα, δηλαδή, ζητούμε και διεκδικούμε κι εμείς με το πρόγραμμά μας και όσα καταψήφισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη χθεσινή ψηφοφορία. Όσα απαιτούν όλοι οι δημοκράτες πολίτες που δεν ανέχονται πλέον μια έκθετη Κυβέρνηση να εκθέτει και τη χώρα μας διεθνώς. Για να αποκτήσει νόημα η σημερινή επέτειος».

Υπενθυμίζεται ότι με συντριπτική πλειοψηφία -και με τη θλιβερή εξαίρεση του ΕΛΚ και της ακροδεξιάς- ψηφίστηκε η έκθεση-κόλαφος της αρμόδιας Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα σχετικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών. Η έκθεση υιοθετεί ότι υπάρχει ενιαίος εγκέφαλος των παρακολουθήσεων από ΕΥΠ – Predator στο Μαξίμου, που είχαν αναδείξει από την πρώτη στιγμή οι αποκαλύψεις του Documento.

Διαβάστε επίσης:

Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βελντ για την έκθεση «κόλαφο» της PEGA για Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο «ελληνικός λόξιγκας» στην ψηφοφορία για την έκθεση της PEGA – «Καρφί» του Euractiv

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter