Πάτρα: Βαριές ποινές για τους έξι κατηγορούμενους της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον (Video)

Πάτρα: Βαριές ποινές για τους έξι κατηγορούμενους της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον (Video)

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας για τους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για τους άλλους τρεις, τον Έλληνα μπάρμπαν και δύο Σέρβους έκρινε ότι τέλεσαν απλή σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να παύει η δίωξη εναντίον τους. Απογοητευμένη από τις ποινές δήλωσε η μητέρα του δολοφονημένου.

Ταυτόχρονα αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στους τρεις Σέρβους.

O Αμερικανός τουρίστας Μπακάρι Χέντερσον, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό στο Λαγανά Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017.

Αναλυτικά οι ποινές για τους έξι κατηγορούμενους:

Ένοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μπακαρι στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. 

  • Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή 15 έτη φυλάκισης.
  • Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη.
  • Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη
  • Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Με ποινή 9 έτη για 6ο, 7ο, 8ο και 10 έτη για τον 9ο.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα οι ποινές και αναμένεται οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στη φυλακή.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσαν αθώοι, καθώς όπως υποστήριξαν ή δεν χτύπησαν τον 23χρονο ή τα χτυπήματά τους δεν ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατό τους.

Στην Πάτρα και στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν για αρκετές ημέρες και οι γονείς του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, οι οποίοι σε δηλώσεις εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική δικαιοσύνη.Μητέρα Μπακάρι : “Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία’

Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακάρι. Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. “Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλι γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν .Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση . Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο” είπε και ξέσπασε σε κλάματα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές: patrastimes.gr / thebest.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter