«Πάτση και πόστα»

«Πάτση και πόστα»

Εγραφε ο ποιητής μας Τάσος Λειβαδίτης (που «έφυγε» τέτοιες μέρες το 1988): «Είχαν αλλάξει οι καιροί, τώρα δε σκότωναν, σ’ έδειχναν μόνο με το δάχτυλο, κι αυτό αρκούσε. Υστερα, κάνοντας έναν κύκλο που όλο στένευε, σε πλησιάζανε σιγά σιγά, εσύ υποχωρούσες, στριμωχνόσουνα στον τοίχο, ώσπου, απελπισμένος, άνοιγες μόνος σου μια τρύπα να χωθείς».

Το καθεστώς Μητσοτάκη έτσι ακριβώς πολιτεύεται: στοχοποιεί τους πολίτες, τους στριμώχνει στον τοίχο, τους αφαιρεί τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, ενοχοποιεί τις αντιδράσεις τους και τους φυλακίζει στην τρύπα της απελπισίας.

Δεν αποκαλείται τυχαία η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθεστώς. Καθεστώς είναι τα πόστα που κατέχουν οι άνθρωποί του, είναι μηχανισμός προπαγάνδας, σύστημα ελέγχου της άλλης άποψης και μισθοφορικός στρατός διασφάλισης των μέσων αναπαραγωγής του ίδιου του καθεστώτος.

Καθεστώς σημαίνει ότι δίνω σε κάποιον θέση, τον κάνω αρμόδιο, τον διορίζω. Αναπόφευκτα το καθεστώς και η διαφθορά είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους όσο είναι η θάλασσα με το νησί.

Καθεστώς είναι ο διορισμός του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα ως διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο κ. Πατέρας, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί, «κουβάλησε» 4.500 ψηφοφόρους από τους Ανεξάρτητους Ελληνες στη ΝΔ.

Καθεστώς είναι ο διορισμός του Αντώνη Διαματάρη ως υφυπουργού Εξωτερικών επειδή υπήρξε εκδότης (CEO) της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ». Ωστόσο ο κ. Διαματάρης δεν έχει αποφοιτήσει από το φημισμένο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπως ο ίδιος διατεινόταν στο βιογραφικό του, όπως είχε διανείμει η κυβέρνηση και όπως είχε αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Μόνο όταν το πανεπιστήμιο διέψευσε την ελληνική κυβέρνηση ο υφυπουργός αποπέμφθηκε.

Καθεστώς είναι ο διορισμός ως διοικητή της ΕΥΠ του Παναγιώτη Κοντολέων, ενός στελέχους εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας με μηδαμινή πείρα σε θέματα εθνικής ασφάλειας και χωρίς πτυχίο ΑΕΙ, για τον οποίο η κυβέρνηση άλλαξε φωτογραφικά τον νόμο περί τυπικών προσόντων, προσθέτοντας την ασαφή διαζευκτική φράση «ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση», όταν μάλιστα του είχε επιβληθεί πρόστιμο για «συμμετοχή σε συμφωνία/εναρμονισμένη πρακτική» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2015.

Καθεστώς είναι ο διορισμός του ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ως γενικού γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού, επειδή ο έμπιστος ανιψιός έκλεινε συμφωνίες με «επενδυτές» για φιλέτα της χώρας, με funds που μετατρέπονται σε ιδιοκτήτες του τόπου αγοράζοντας κοψοχρονιά.

Καθεστώς είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, αλλά δεν είναι καν η κορυφή του παγόβουνου.

Ολοι αυτοί και εκατοντάδες άλλοι είναι απλώς «Πάτση και πόστα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter