Πειραιάς: Πυρκαγιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο – Κλειστό μέχρι να αξιολογηθούν οι ζημιές

Πειραιάς: Πυρκαγιά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο – Κλειστό μέχρι να αξιολογηθούν οι ζημιές
Πυρκαγιάς σε κατάστημα με χρώματα στον Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη 31, στο ισόγειο πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται γραφεία, Κυριακή 2 Απριλίου 2023. Στο σημείο επιχέιρησαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Κλειστό θα παραμείνει το επόμενο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά λόγω πυρκαγιάς που ξεσπσσε σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ή πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά.

Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

“Το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά. Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραυσ.

Στο χώρο βρέθηκε ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων.

Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραια: Ζούμε όλοι κατά τύχη

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, Εφέτης Δ. Δ., Δήμος Χρυσός σχετικά με τη σημερινή πυρκαγιά που ξέσπασε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Όπως αναφέρει “ζούμε όλοι κατά τύχη” καθώς στο κτίριο δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης, ούτε έξοδος κινδύνου, καθώς επίσης ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ζούμε όλοι κατά τύχη. Σήμερα, στο εντελώς ακατάλληλο κτίριο, όπου η Πολιτεία επέλεξε να εργαζόμαστε και να στεγάζεται το τρίτο μεγαλύτερο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έπιασε φωτιά.

Ξεκίνησε στο ισόγειο κατάστημα χρωμάτων από ένα βραχυκύκλωμα. Στη συνέχεια, ο τοξικός καπνός διείσδυσε σε όλους τους χώρους και η θερμότητα έλιωσε στοιχεία της πρόσοψης του κτιρίου. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε.

Ο καπνός ανέβαινε από την είσοδο του κτιρίου προς τα πάνω. Τις εργάσιμες ώρες βρίσκονται στο κτίριο περίπου 150 άνθρωποι, μπορεί και περισσότεροι αναλόγως της ημέρας.

Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. Δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης. Ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Εάν ήταν εργάσιμη μέρα, θα εγκλωβίζονταν μέσα στο κτίριο 150 άνθρωποι, που δεν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν, ούτε να βγουν από αυτό.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθούν πολλά σχετικά έγγραφα, με τα οποία προειδοποιούσαμε την Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Το κτίριο έχει ξανακαεί στο παρελθόν, με φωτιά που είχε ξεσπάσει στο ίδιο κατάστημα του ισογείου!

Από ό,τι φαίνεται οι ζωές μας δεν αξίζουν τίποτα για την Ελληνική Πολιτεία.

Ντροπή!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter