Πέρα – δώθε τα νεογνά μέχρι να σβήσει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Πέρα – δώθε τα νεογνά μέχρι να σβήσει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης νεογνό που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας μετά την εκκένωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, καθώς η κλινική του εικόνα ήταν επιβαρυμένη και δεν υπήρχαν οι ανάλογες υποδομές.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πλευρό του, θρυμματιζόταν το αφήγημα της ασφάλειας σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία της χώρας.

Εκεί που το 2020 πήρε σάρκα και οστά το δήθεν «έπος του Έβρου», το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανήμπορο να σβήσει τη φωτιά που απειλεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, εκπέμποντας για άλλη μια φορά σήματα διάλυσης σε μια περιοχή με υψηλό γεωστρατηγικό και ενεργειακό αποτύπωμα.

Οι εικόνες με τη μετατροπή πλοίου της γραμμής Σαμοθράκη – Λήμνο – Αλεξανδρούπολη σε πλωτό νοσοκομείο, αλλά και με τα νεογνά που μεταφέρονται άρον – άρον σε ασθενοφόρο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές. Κι ένα ερώτημα μονοπωλεί: γιατί στην πρώτη εξ ανατολών χερσαία πύλη της χώρας, η οποία αποτελεί ΝΑΤΟϊκό και ενεργειακό κόμβο, δεν στάλθηκε άμεσα ένα πλωτό νοσοκομείο του πολεμικού ναυτικού που έχει και τις ανάλογες υποδομές;

Πηγή φωτογραφίας: @arrostifarfalli Twitter

«Ήταν τυχεροί…»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με γιατρό από το νοσοκομείο της Ξάνθης, ο οποίος ήταν σε άμεση επικοινωνία με συναδέλφους του από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. «Ήταν τυχεροί που είχε λίγα περιστατικά η παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού» σχολίασε, προσθέτοντας πως το νοσοκομείο της Καβάλας δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για νεογνά με βεβαρημένη υγεία.

«Φύγαμε τέσσερα ασθενοφόρα κονβόι»

Υγειονομική με θέση ευθύνης στη νεογνολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αφηγήθηκε τον τρόπο που μεταφέρθηκαν τα νεογνά -κυρίως- στο νοσοκομείο της Καβάλας. «Φύγαμε τέσσερα ασθενοφόρα κομβόι» είπε και συμπλήρωσε πως η μεταφορά αφορούσε 13 νεογνά. «Το ένα έφυγε κατευθείαν για Θεσσαλονίκη, το άλλο μεταφέρθηκε σήμερα λόγω επιβαρυμένης κλινικής εικόνας» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter