Περιστέρι: Λαγάνα… για ρεκόρ Γκίνες – Έχει πάνω από 4 μέτρα μήκος (Video)

Περιστέρι: Λαγάνα… για ρεκόρ Γκίνες – Έχει πάνω από 4 μέτρα μήκος (Video)

Στο Περιστέρι, σημειώθηκε το ρεκόρ της μεγαλύτερης λαγάνας στη χώρας, η οποία είχε μήκος άνω των τεσσάρων μέτρων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του OPEN, η λαγάνα στο Περιστέρι ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα μήκος και τα τρία μέτρα πλάτος. Φυσικά, η λαγάνα διανέμεται από νωρίς στους πολίτες για τα Κούλουμα.

Βιοτεχνικά αρτοποιεία και έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν την παρασκευή της Λαγάνας, με τη συμμετοχή της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της λαγάνας είναι: 200 κιλά τεσσάρων ποικιλιών αλεύρι, 50 κιλά διαλεχτό σουσάμι, 20 λίτρα σισαμέλαιο, 15 κιλά ταχίνι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά.

Από την πλευρά του, ο δημάρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης 12.000 τετραγωνικών μέτρων. […] Πρώτο μας μέλημα είναι το χαμόγελο των παιδιών. […] Κόψαμε τη μεγαλύτερη πίτα που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ελλάδα, με εμβαδόν 14 τετραγωνικών μέτρων. […] Θα μοιράσουμε πάνω από 10.000 πακέτα σαρακοστιανών τροφίμων». Τη μουσική διασκέδαση των πολιτών στο Περιστέρι έχει αναλάβει ο τραγουδιστής Γιάννης Καψάλης.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter