Πέθανε η Ευγενία Τσουμάνη – «Δυσαναπλήρωτη η απώλεια» τονίζουν πρώην γ,γ. Ισότητας των Φύλων

Πέθανε η Ευγενία Τσουμάνη – «Δυσαναπλήρωτη η απώλεια» τονίζουν πρώην γ,γ. Ισότητας των Φύλων

Έφυγε από τη ζωή η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, δικηγόρος, πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας και πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Σε δήλωσή τους, πρώην Γενικές Γραμματείς Ισότητας των Φύλων, αποχαιρετούν την Ευγενία Τσουμάνη τονίζοντας πως η απώλειά της είναι δυσαναπλήρωτη.

Αναλυτικά:

«Ως πρώην Γενικές Γραμματείς Ισότητας των Φύλων πιστεύουμε ότι η απώλεια της Ευγενίας Τσουμάνη είναι πολύ μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Η Ευγενία Τσουμάνη άφησε το στίγμα της στην πολιτική ισότητας των φύλων στην Ελλάδα δείχνοντας έμπρακτα ότι η πρόοδος στον τομέα της ισότητας μπορεί να επιτευχθεί μόνον με συνεργασίες όλων των πολιτικών παρατάξεων και απαιτεί πολιτικούς στόχους που διαπερνούν τις κομματικές αντιπαραθέσεις και διαφορές.

Η Ευγενία Τσουμάνη εκπροσωπώντας το ΣΕΒ συμφώνησε με την εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ Φωτεινή Σιάνου στην σύσταση επιτροπής ισότητας για την εφαρμογή της νομοθεσίας για ίση μεταχείριση, την άδεια φροντίδας των παιδιών και την αποφυγή της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους δουλειάς (Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 1993 και 1994-1995).

Ως Γενική Γραμματέας Ισότητας (2004-2009) επιτέλεσε ένα σημαντικό κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό έργο συνεργαζόμενη με διακομματικές επιτροπές, γυναικείες οργανώσεις και επιστημόνισσες όλων των αποχρώσεων. Εργάσθηκε καλά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και τη προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων δεσμεύοντας, παράλληλα, τους αναγκαίους ευρωπαϊκούς πόρους,

Το προσωπικό και πολιτικό ήθος και η αποτελεσματικότητα των δράσεων της Ευγενίας Τσουμάνη θα λείψει από την πολιτική ζωή της χώρας.

Οι πρώην Γενικές Γραμματείς Ισότητας των Φύλων (αλφαβητικά)

Βάσω Κόλλια (2013-2015)

Φωτεινή Κούβελα (2015-2019)

Εφη Μπέκου (1999-2004)

Μαρία Στρατηγάκη (2009-2012)»  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter