Πέτρος Τατούλης: «Πλήγμα για τη δημοκρατία οι υποκλοπές και την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός»

Πέτρος Τατούλης: «Πλήγμα για τη δημοκρατία οι υποκλοπές και την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός»

Για «αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά» κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη που  παραχώρησε στην ΕΡΑ Καλαμάτας και η οποία «πετσοκόπηκε» σύμφωνα με καταγγελία δημοσιογράφου της ΕΡΤ Καλαμάτας.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις υποκλοπές δημοσιογράφων και πολιτικών  από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το σκάνδαλο ως «πολιτικό ζήτημα τεραστίων διαστάσεων που σε οποιαδήποτε χώρα θα είχε φέρει τεκτονικές πολιτικές αλλαγές χαρακτήρισε το ζήτημα των υποκλοπών ο Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας πως φέρει ευθύνη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας».

«Η ιστορία των υποκλοπών συνιστά μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. Φανταστείτε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ήταν υπό παρακολούθηση δημοσιογράφοι, πολιτικοί και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτά είναι τεράστια ζητήματα που σε μια ευρωπαϊκή χώρα αν είχε «σκάσει» αυτή η ιστορία με τον πρωθυπουργό να παίρνει μάλιστα υπό ευθύνη του την ΕΥΠ, γεγονός που δείχνει μια ιστορική διαδρομή, θα είχαμε πλήρη ανατροπή της πολιτικής καθεστηκίας τάξης μόνο με το άκουσμα των γεγονότων» επισήμανε ο κ. Τατούλης.

«Υπάρχει μέγα ηθικό ζήτημα όταν δεν έχουν παραιτηθεί πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν. Η παρακολούθησή τους βάζει σε αμφισβήτηση το κύρος τους». «Την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός, έφερε στην ευθύνη του την ΕΥΠ και έφτιαξε ειδική νομοθετική ρύθμιση για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ ώστε να αναλάβει αφού πριν δεν είχε τις δυνατότητες», συμπλήρωσε ο  κ. Τατούλης και κατέληξε λέγοντας «Το πρόβλημα είναι πολιτικό και οι πολιτικές διορθώσεις είναι μηδενικές».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελία δημοσιογράφου της ΕΡΤ Καλαμάτας υπήρξε παρέμβαση της διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις ευθύνες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση υποκλοπών.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοδιοικητικά και δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει προεκλογικά ο κ. Τατούλης, τόνισε πως η κάθοδος του συνδυασμού του στις προσεχείς εκλογές δε θα έχει κομματική σημαία και δήλωσε σύμμαχος με τις δυνάμεις που διεκδικούν την επιστροφή  της αυτοδιοίκησης στη δημοκρατική και σύμφωνα με το σύνταγμα λειτουργία.

Δριμύτατη ήταν παράλληλα η κριτική του πρώην Περιφερειάρχη και στον Παναγιώτη Νίκα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ, βάσει της οποίας ο «Νόμος Θεοδωρικάκου» που διέπει βασικά ζητήματα λειτουργίας των θεσμών αυτοδιοίκησης κρίνεται πλέον αντισυνταγματικός.  Παρατάξεις της αντιπολίτευσης (μεταξύ των οποίων και η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τατούλη) ζητούν άμεσα την αποκατάσταση στη σύνθεση των Επιτροπών της Περιφέρειας, την επιστροφή των αρμοδιοτήτων που αφαιρέθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και μια σειρά από άλλα ζητήματα που επηρέασε ο «Νόμος Θεοδωρικάκου».

Ο κ. Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι Περιφερειάρχες της χώρας είναι αυτοί που ζήτησαν το συγκεκριμένο νόμο και αυτοί που εφάρμοσαν τα αντισυνταγματικά άρθρα του επικαλλούμενοι το δήθεν επιχείρημα της ανάγκης για «κυβερνησιμότητα».

«Ο συνδυασμός μας ήταν πάντα χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και θα παραμείνει» ανέφερε τέλος ο Πέτρος Τατούλης απαντώντας για το αν θα έχει τη στήριξη κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Δεν παρέλειψε και γι αυτό το ζήτημα να στηλιτεύσει τη στάση του Παναγιώτη Νίκα αναφέροντας πως είχε υπέρμετρα κομματική στήριξη καθώς και την ενεργή συμπαράσταση του ίδιου του πρωθυπουργού στις τελευταίες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Νέο περιστατικό λογοκρισίας στην ΕΡΤ: «Πετσόκοψαν» δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις υποκλοπές

Τατούλης κατά Μητσοτάκη για το Κρανίδι: «Ήρθαν σήμερα για να φωτογραφηθούν, ψευδόμενοι»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter