Πιο πολύ απ’ όλους χαίρεται η Πανεπιστημίου

Πιο πολύ απ’ όλους χαίρεται η Πανεπιστημίου

Τέτοιο κάζο δεν ξανάγινε. Να είσαι στο παρατσάκ από το να ξαναπάρεις τον Δήμο για άλλα 5 χρόνια και τελικά να χάνεις όχι με μία και 2 μονάδες, αλλά με 12 μονάδες διαφορά.

Ποιος είσαι ρε Δούκα που μας χαλάς το παιχνίδι, δηλαδή; Είσαι γόνος; Έχεις μητέρα ή πατέρα που διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός, αρχηγός κόμματος; Έχεις θείο πρωθυπουργό; Σε λένε Μητσοτάκη; Ή μήπως στα 12 δεν ήξερες να ξεχωρίζεις το άρθρο σε μια πρόταση και η γιαγιά σου σε έλεγε ανεπρόκοπο; Να ήσουν και δούκας στην πραγματικότητα πάει και έρχεται, αλλά είσαι Δούκας μόνο στο όνομα. Πώς τολμάς και μας χαλάς τη φάση;

Τι σκέψεις να τριγυρίζουν από το βράδυ της Κυριακής στο μυαλό του Κώστα Μπακογιάννη;

*** Εντάξει, τι να κάνει η Σία. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Το «αααα» εγώ πάντως το έβαλα ήχο κλήσης. Και επειδή είναι εκνευριστικός ο ήχος και επειδή δεν θέλω να ξεχνώ ότι όλα γίνονται…


*** Πού θα ξαναβρούμε τέτοιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας; Πού θα ξαναβρούμε γλάστρες 550 ευρώ και ζαρντινιέρες 5.000 ευρώ που θα είναι βαμμένες με αντιγκράφιτι σπρέι, αλλά που δεν θα βγαίνει το χρώμα κιόλας; Ποιος θα αγοράζει λαμπιόνια χιλιάδων ευρώ και θα μας φέρνει φοίνικες αξίας 3.000 ευρώ και φυτά που θέλουν αρκετό νερό χωρίς να έχει προβλεφθεί η αποστράγγιση; Ποιος θα βάφει τους ποδηλατόδρομους με χρώμα της πλάκας που ξεβάφει μετά από μερικές εβδομάδες. Ποιος θα μετατρέψει την Πανεπιστημίου σε όαση; Ε, ποιος; Ο Δούκας; Μπορεί αυτός;


*** Μεγάλος Περίπατος ήταν τελικά η νίκη του Χάρη Δούκα, έχοντας την υποστήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη. Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο έγινε και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν τους ίδιους υποψηφίους και τελικά νίκησαν τους εκλεκτούς της Πειραιώς. Μήπως αυτές οι τρεις περιπτώσεις δείχνουν τον δρόμο σε Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη; Αναμφίβολα ναι, αν θέλετε τη γνώμη μου. Το τι τελικά θα γίνει νομίζω ότι εξαρτάται από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, μιας και στην Κουμουνδούρου φάνηκε για την ώρα ότι πήραν το μήνυμα.


*** Είτε θέλουν να το καταλάβουν στη Χαριλάου Τρικούπη, είτε όχι, ο κόσμος ζήτησε τη σύμπραξη, τη συνεργασία (ακόμα και την ενοποίηση) των δύο κομμάτων απέναντι στη Δεξιά. Εκτός αν στο ΠΑΣΟΚ αναλώνονται για το αν θα ξεπεράσουν ή όχι τον ΣΥΡΙΖΑ για μισή και μία μονάδα και για το αν θα πάρουν αυτοί τον τίτλο του κόμματος της «αξιωματικής αντιπολίτευσης». Τα ποσοστά θα παραμείνουν όμως ίδια. Ένας μόνο τρόπος φαίνεται για την ώρα ικανός να ανατρέψει τους συσχετισμούς. Η συνεργασία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

*** Στα ευχάριστα, επίσης, καταγράφω τη μη εκλογή του Καμπόσου στο Άργος και του άλλου του υποψήφιου στο Ναύπλιο που πετούσε περιττώματα στο σπίτι του αντιπάλου του.


*** «Κανείς δεν έχασε από έναν διάλογο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στο debate του Κώστα Μπακογιάννη με τον Χάρη Δούκα, τονίζοντας πως τιμά τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων ότι μπήκε σε μια διαδικασία διαλόγου. Καλά ως εδώ; Καλά.
Αν είναι έτσι, φίλε κυβερνητικέ εκπρόσωπε και γραμματέα του κόμματος – δεν έχει ξαναγίνει αυτό – γιατί ο Κυριάκος κρυβόταν τόσα χρόνια και δεν αντιμετώπισε ποτέ, τελικά, τον Αλέξη Τσίπρα σε μονομαχία; Ε, λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά…
Απολαύστε τον.


*** Για τον Άδωνη Γεωργιάδη και για πολλούς ακόμα έφταιγε το debate πάλι για την ήττα του Χάρη Δούκα. Όπως επίσης και ότι οι εκλογές έγιναν Κυριακή και οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00.


H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter