Πλημμύρα από προπαγάνδα αλλά σταγόνες πολιτικής προστασίας (Video)

Πλημμύρα από προπαγάνδα αλλά σταγόνες πολιτικής προστασίας (Video)

Επρεπε να φτάσει η τρίτη μέρα της καταιγίδας Daniel για να δούμε τα πρώτα ελικόπτερα διάσωσης και τις πρώτες λέμβους του στρατού στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Την ίδια ώρα που αποκλεισμένοι κάτοικοι σε πλημμυρισμένα χωριά καταγγέλλουν ότι κινδυνεύουν άμεσα, παρακαλάνε για απεγκλωβισμούς ή δεν έχουν πόσιμο νερό, ακούμε για σχέδια επί χάρτου. Τα κανάλια δείχνουν -και καλά κάνουν- εικόνες διάσωσης αλλά οι πραγματικές δυνάμεις ΕΜΑΚ και στρατού στον κάμπο είναι ακόμη πολύ μικρές σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής.

Αυτά που επείγουν, δηλαδή απεγκλωβισμοί ανθρώπων, τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα σε όσους είναι ασφαλείς αλλά απομονωμένοι, δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τις πρώτες ώρες της καταστροφής προσπάθησε να «πουλήσει» μέσω των ΜΜΕ μια εικόνα ετοιμότητας και δράσης. Εμειναν να φαντάζουν γελοίες κάποιες προσπάθειες ωραιοποίησης της κρατικής μηχανής.

Οπως η εικόνα των ανδρών της ΕΜΑΚ, που για χάρη της τηλεοπτικής εικόνας την Τρίτη «απεγκλώβισαν» με βάρκα κάποιους ανθρώπους στον ενώ ο δρόμος είχε μόνο 20 πόντους νερό.

Σε πλήρη αντίθεση, την Πέμπτη είδαμε, από πρόχειρο βίντεο που τράβηξε γείτονας, την εικόνα ενός πατέρα που προσπαθούσε, με το νερό ως το λαιμό να σώσει τα παιδιά του στον Παλαμά Καρδίτσας. Εκεί δεν υπήρχε κράτος. Επειδή και σε αυτή την καταστροφή, όπως στις πυρκαγιές, όπως στα Τέμπη, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει άφθονες τις δικαιολογίες και μηδαμινή αποτελεσματικότητα.

Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και οι ειδοποιήσεις από το 112 για εκκενώσεις περιοχών ή οι συστάσεις να αποφεύγουν οι κάτοικοι υπόγεια και ισόγεια, ήρθαν μετά τις πλημμύρες σε κάθε περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter