Πλημμύρα οργής στη Θεσσαλία: «Πιο πολύς εθελοντισμός παρά κρατικός μηχανισμός» – Η τραγική αναφορά σε νεκρή (Video)

Πλημμύρα οργής στη Θεσσαλία: «Πιο πολύς εθελοντισμός παρά κρατικός μηχανισμός» – Η τραγική αναφορά σε νεκρή (Video)

Επτά νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές, και άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων. Αυτή είναι η εικόνα στον κάμπο της Θεσσαλίας, τρία ολόκληρα χρόνια μετά τον «Ιανό». Την ίδια στιγμή, ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων που είναι δύο ημέρες εγκλωβισμένοι στα λασπόνερα, καταγγέλλοντας τον κρατικό μηχανισμό για καθυστέρηση.

Διαβάστε επίσης: Έβδομος νεκρός από τη φονική κακοκαιρία Daniel – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

«Τα σπίτια μας είναι όλα πλημμυρισμένα, τώρα αρχίζει και πέφτει η στάθμη» σημειώνει μια κάτοικος στον Παλαμά Καρδίτσας. «20 άτομα, μαζί με παιδιά, δεν έχουν να φάνε…» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «πνιγόμασταν από τις 4 τα ξημερώματα, και μήνυμα του 112 στα κινητά μας, ήρθε στις 6 το πρωί, αφού είχαμε πνιγεί. Μέχρι εκείνη την ώρα φωνάζαμε μόνοι μας. Έχουμε άρρωστο παιδί και έναν κύριο που έπρεπε να κάνει αιμοκάθαρση από την δευτέρα και τον πήραν πριν από μια ώρα. Ναι μεν υπάρχει επιχείρηση, αλλά άργησε πάρα πολύ».

«Πιο πολύς εθελοντισμός παρά κρατικός μηχανισμός» σημειώνει απελπισμένος κάτοικος, ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους συντοπίτες του. «Μπήκα μέσα στο νερό, δύο μέτρα, με στολή δύτη να πάω να βοηθήσω. Ήρθαν βάρκες του στρατού με κουπιά, χωρίς μηχανές, τι να πω…» ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχουν αναφορές για ακόμη μια νεκρή ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «έχουμε ενημερώσει τις αρχές και μας είπαν ότι πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς».

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter