Πληρωμές: Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων

Πληρωμές: Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τρέχουσα καθώς μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου, επιδόματα αλλά και το δώρο Χριστουγέννων.

Οι συντάξεις

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι μισθωτοί και μη μισθωτοί από 12/5/2016 (Ν. 4387/12.5.2016 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών (ΙΚΑΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Στις 20 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι (με συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ) θα λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση των 100-200 ευρώ.

Τα επιδόματα

Την τρέχουσα εβδομάδα θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης για όσα νοικοκυριά υπέβαλαν αίτηση έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πληρωμή του επιδόματος των 150 ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε 1,55 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός και το εισόδημά τους από κύριες συντάξεις δεν υπερβαίνει προ φόρου τα 700 ευρώ

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ για τον Δεκέμβριο και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του επιδόματος παιδιού και των αναπηρικών επιδομάτων.

Το δώρο Χριστουγέννων

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το δώρο Χριστουγέννων μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Δώρο Χριστουγέννων: Ξεκινά η καταβολή για τους ανέργους – Οι ημερομηνίες για συνταξιούχους και ιδιωτικό τομέα

Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων για τον μισθό Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter