Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που έκανε τον Μητσοτάκη να χάσει τη ψυχραιμία του

Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που έκανε τον Μητσοτάκη να χάσει τη ψυχραιμία του

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ ήταν εκείνη που χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε έβγαλε εκτός εαυτού τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ να παραδεχτεί πως ακολουθούνται διαδικασίες διακοπής της θαλάσσιας διέλευσης και επιστροφής προσφύγων στην Τουρκία.

Ωστόσο, δεν είναι και τόσο «ξένη» αφού ζει εδώ και δεκαετίες στη χώρα και ειδικότερα στην Ύδρα και μάλιστα πρόσφατα πλήρωσε ακριβά το ενδιαφέρον της για τους πρόσφυγες, καθώς συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές τον Ιούνιο επειδή φιλοξενούσε έναν 23χρονο Αφγανό, ο οποίος είχε αιτηθεί άσυλο και ήρθε στην Ελλάδα όταν οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν μέλη της οικογένειάς του.

Η ίδια είχε δηλώσει στον Guardian ότι συνελήφθη στις 13 Ιουνίου του 2021 επειδή ντόπιοι ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του 23χρονου. Ο ίδιος έμενε μαζί της ενώ είχε κάνει έφεση για την αρνητική απόφαση στην αίτησή του για άσυλο.

«Διάφοροι θυμωμένοι νησιώτες τους κάλεσαν (σ.σ αξιωματικούς της αστυνομίας) λέγοντας ότι είχα μια “ύποπτη” σχέση με κάποιον “παράνομο” στο σπίτι μου», δήλωσε η Μπέουχελ στον Guardian.

«Με έθεσαν υπό κράτηση σαν να ήμουν κάποιου είδους φονικός τρομοκράτης. Δεν με άφηναν ούτε να πάω στο σπίτι μου για να πάρω τα χάπια μου και αποσμητικό», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, η δημοσιογράφος είχε αναφέρει ότι δεν ήταν μυστικό ότι ο 23χρονος έμενε μαζί της και ότι είχε καλύψει την υπόθεσή του ως δημοσιογράφος.

«Το όλο ζήτημα της απόκρυψης είναι γελοίο», είχε πει η δημοσιογράφος. «Υπάρχουν γράμματα που χρονολογούνται από μία δικαστική υπόθεση τον Ιανουάριο του 2020 που αναφέρουν ότι τον φροντίζω και πληρώνω για τον δικηγόρο του και τα μαθήματα ελληνικών του», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Η Ολλανδή δημοσιογράφος επέστρεψε με ανάρτηση: «Ήταν σουρεαλιστικό.Ο Μητσοτάκης τα έχασε εντελώς»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter