Πολάκης: Υποψήφιος ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο της συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία

Πολάκης: Υποψήφιος ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο της συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία

Να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στη συνεδρίασή της το Σάββατο, μετά από σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση εντός της Πολιτικής Γραμματείας που κατέληξε στην παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε υπόψη τη γενναία αυτοκριτική που έκανε ο βουλευτής Χανίων, μέσω της επιστολής που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά αλλά και σε όλα τα μέλη της Π.Γ. ξεχωριστά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εισηγητικά στην επιστολή και τη χαρακτήρισε ως «πράξη γενναίας αυτοκριτικής» που «μας αναγκάζει να «επανεξετάσουμε τις αρχικές προθέσεις.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έκανε δεκτή την θετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για την παραμονή του Πολάκη στα ψηφοδέλτια, ενώ, πλέον μένει να εγκριθεί και από την Κ.Ε., όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις υποψηφιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δέσμευση για αποφυγή «τοξικότητας και ακραίου λόγου»

Να σημειωθεί ότι απόφαση για την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ήρθε μαζί με μια ουσιαστική δέσμευση απ’ όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για αποφυγή της «τοξικότητας και του ακραίου λόγου» στη δημόσια σφαίρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του κόμματος κάλεσε όλα τα μέλη του πολιτικού οργάνου να δεσμευτούν ότι από εδώ και στο εξής θα υιοθετήσουν έναν νηφάλιο πολιτικό λόγο, με επιχειρήματα και μακριά από κραυγές και τοξικότητα. «Ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Χαιρετάκης

Να σημειωθεί οτι λιγο πριν την έναρξη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Μιχάλης Χαιρετάκης απέσυρε την υποψηφιότητα αναφέροντας ότι πρόκειται για μια προσωπική απόφαση που έρχεται να συμβάλει στην «ηρεμία και την ομοψυχία» του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Με δημόσια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε οτι: «αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή» ενώ πρόσθεσε ότι “σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμός, θέσεις καρέκλες και μηχανισμοί.

Η απόφαση Χαιρετάκη ήρθε να συμβάλει στο καλό κλίμα που επικρατούσε εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ήδη από χθες, μετά δηλαδή και τη γενναία επιστολή αυτοκριτικής του Παύλου Πολάκη, αλλά και να σβήσει εντελώς από τον χάρτη τις όποιες εσωτερικές αντιθέσεις που υπήρξαν λόγω της υποψηφιότητα του.

Η επιστολή Πολάκη που τον κράτησε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Βουλευτής Χανίων απέστειλε μια γενναία επιστολή αυτοκριτικής προς την τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν΄ όψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΠΓ αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

 

Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.
Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.
Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Μυστικά & Documento

19/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter