«Πόλεμος» στην λίγκα με αφορμή την αλλαγή των διαιτητών στο ΑΕΚ – Άρης

«Πόλεμος» στην λίγκα με αφορμή την αλλαγή των διαιτητών στο ΑΕΚ – Άρης

Ξέφυγε η κατάσταση στο ΔΣ της λίγκας, στο οποίο κυριάρχησε το θέμα της αλλαγής των πολωνών διαιτητών στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη που φέρονται να είχαν σοβαρό επεισόδιο με συνταξιδιώτες τους στο «Ελ. Βενιζέλος». Η Ένωση κάνει λόγο για σύμπραξη του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον  Γιάννη Αλαφούζου στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής με στόχο την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, επισημαίνοντας πως αυτή φάνηκε στις στιγμές των εντάσεων, όπου ένας πρόεδρος συμπλήρωνε τον άλλο.

«Η ΑΕΚ σας έχει προλάβει. Έχει ήδη προσφύγει στην εισαγγελία και ζητάει όλο το βιντεοληπτικό υλικό, γιατί έχει υποστεί βάναυση συκοφάντηση και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. Στο φως να έρθει το υλικό για να αποδειχθεί ποιος κατασκευάζει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γιατί κι εμείς έχουμε κάνει την έρευνα μας και ξέρουμε τι έχει γίνει στο αεροδρόμιο. Αλλά ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας είναι το οπτικό υλικό», υποστήριξε στη διάρκεια του ΔΣ της λίγκας ο CEO της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Η Λίγκα πρέπει να ενισχύσει το αίτημα της ΑΕΚ προς την εισαγγελία και το αεροδρόμιο. Έχουμε μάθει πως ασκούνται πιέσεις να διαγραφεί το επίμαχο βίντεο. Όσον αφορά τα περί των διαδικασιών για την ανάκληση ορισμού διαιτητή, να θυμίσω πως ΑΕΚ και Άρης αιτήθηκαν, δεν αποφάσισαν. Ήταν ξεκάθαρο πως αποστείλαμε email υπό το βάρος όσων είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και αιτηθήκαμε την αλλαγή των διαιτητών».

Στην συνέχεια έγιναν οι ακόλουθοι διάλογοι:

Μαρινάκης: «Ακόμα και αν ανοίξουν οι κάμερες, παρότι από όσο γνωρίζουμε μια ΠΑΕ είστε όχι η εισαγγελία για να δίνετε παραγγελίες, το Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είναι ΕΠΟ να παραγγέλνετε, αλλά σας λέω ότι ας πούμε ότι υπάρχει μια ένταση. Τι σημαίνει αυτό; Αφήστε τα παραμύθια επιτέλους. Όλο ένα στημένο σκηνικό ήταν! Ούτε μεθυσμένοι υπήρχαν ούτε τίποτα. Είδατε το αλκοτέστ των ανθρώπων; Μηδέν!»

Γιώργος Κοσμάς: «Τα έχετε δει τα βίντεο κ. Μαρινάκη; Το μπακαλόχαρτο του Mega που εμφανίσατε ως αλκοτέστ; Αυτό ήταν παραγγελία από ταβερνιάρη. Ως στοιχείο το αλκοτεστ είναι αστείο. Σαν παραγγελία σε ταβερνείο. Χωρίς όνομα και ημερομηνία. Αλλά και να ισχύει η ώρα, πάλι το αλκοτεστ δεν έχει ισχύ. Ξέρετε εσείς τι έχει γίνει; 24 ώρες μετά αλκοστεστ; Κι αμφιβόλου προελεύσεως; Αυτό που εμφανίστηκε στο Mega είναι ένα μπακαλόχαρτο. Αλλά από εκεί και πέρα η ΑΕΚ ζητάει να βγει το βίντεο του περιστατικού και να δούμε τι έγινε. Γιατί δεν το ζητάει η Λιγκα; Εσείς ξέρετε τι έγινε κύριε πρόεδρε; Που ξέρετε εσείς αν ήταν ή δεν ήταν μεθυσμένοι. Αυτό που λέτε ότι το φτιάξαμε εμείς, είναι συκοφαντικό. Ας μιλήσουν οι αρχές, οι κάμερες».

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Η ΕΛΑΣ έκανε το αλκοτέστ κύριε Κοσμά. Χαρτιά απο μπακάλικα και ταβέρνες εσείς χρησιμοποιείτε. Έχετε κάνει το ποδόσφαιρο Μπανανία».

Γιάννης Αλαφούζος: «Κύριε Κοσμά όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος διοικεί την ΕΠΟ με τον κ. Γιαννάκη Παπαδόπουλο που ξέρουμε πως αθωώθηκε από τις επιτροπές της ΕΠΟ. Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο του Μάνταλου, τα αίσχη στις ΕΠΣ και όλα τα υπόλοιπα. Παρότι είστε αγενής χαίρομαι που αποκαλύψατε ότι εσείς αιτηθήκατε την αλλαγή διαιτητή. Εσάς ποιος σας ενημέρωσε και δεν ενημέρωσαν εμάς; Είναι ντροπή όσα συμβαίνουν».

Γ. Κοσμάς: «Ό,τι ελέγχουμε τις Ενώσεις το λέτε εσείς. Τους Γκιρτζίκηδες θέλετε κ. Αλαφούζο; Να μας πείτε τι θέλετε κ. Αλαφούζο. Τους Σαρρήδες θέλετε; Είναι εξόχως συκοφαντικές για την ΑΕΚ και οι δύο επιστολές, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ μόνο θεσμικά, δεν θα έπρεπε να είμαστε συνομιλητές σας. Μας συκοφαντείτε χυδαία. Η ΑΕΚ δεν έχει κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση όπως αναφέρετε εσείς. Έχει ανατινάξει κανένα φούρνο η ΑΕΚ; Για να τελειώνουμε. Όλα στο φως, ας βγουν δημόσια όλα τα στοιχεία. Εμείς πρώτοι θέλουμε το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών να τελειώσει ομαλά. Εσείς δεν το θέλετε αυτό απ΄ότι φαίνεται και κάνετε ό,τι μπορείτε για να τιναχθεί στον αέρα. Θέλετε να το διαλύσετε».

Β. Μαρινάκης: «Ποιον να θέλουμε, τον Μπαλτάκο τον φασίστα;».

Γ. Κοσμάς: «Θέλετε να σας κλείνουν σε ασανσέρ κύριε Αλαφούζο;».

Γ. Αλαφούζος: «Να χαίρεστε και τον κ.Μελισσανίδη. Λέτε στην ανακοίνωσή σας ότι με έκλεισε ο Μαρινάκης σε ασανσέρ. Εγώ τουλάχιστον δεν κλείστηκα στη φυλακή.  Εγώ δεν θα κάτσω να παρακολουθήσω όλο αυτό! Να το χαίρεται το ποδόσφαιρο όπως το έκανε ο κύριος Μελισσανίδης και οι Παπαδόπουλοι».

Γ. Κοσμάς: «Η ΑΕΚ δεν έπρεπε να συνομιλεί μαζί σας με τόσο υβριστικές αναφορές που κάνατε στις επιστολές σας».

Β. Μαρινάκης: «Η δική σας επιστολή ήταν απαράδεκτη. Και επειδή λέτε για κόκκινους σβέρκους άλλων ομάδων, δείτε καλύτερα το δικό σας σβέρκο που τον έχουμε κάνει ολόμαυρο. Μαύρος είναι και μαύρος είναι και ο πάτος σας».

Τελικά το ΔΣ κατά πλειοψηφία (αποχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ και ψήφισε “Λευκό” η ΕΠΟ), αποφάσισε όπως αποσταλεί θεσμική επιστολή προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ (κ. Bennett) και ΕΠΟ (κ. Μπαλτάκο), με τα ερωτήματα, σε σχέση με τις συνθήκες αντικατάστασης των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης της 9ης Απριλίου, που τέθηκαν σε σχετικές επιστολές των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ Ολυμπιακός, προς τις ΠΑΕ-Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Διαβάστε επίσης:

Πειθαρχική έρευνα UEFA για την υπόθεση των διαιτητών του ΑΕΚ – Άρης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter