Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κοροϊδία» των ελληνικών αρχών καταγγέλλει Έλληνας που βρίσκεται στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κοροϊδία» των ελληνικών αρχών καταγγέλλει Έλληνας που βρίσκεται στο Κίεβο

Αφημένοι στην τύχη τους νιώθουν στη δίνη του πολέμου, για δεύτερη μέρα, Έλληνες που βρίσκονται στο Κίεβο, τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός βρίσκεται μία ανάσα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Έλληνας που είχε μεταβεί στην Ουκρανία για λόγους εργασίας, αλλά είχε την ατυχία να νοσήσει από κορονοϊό και να χρειαστεί να παραμείνει σε καραντίνα όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, μιλώντας στο documentonews.gr, καταγγέλλει «κοροϊδία» από πλευράς των ελληνικών αρχών. «Είναι για γέλια και για κλάματα η κατάσταση», λέει.

Δείτε επίσης: Αφημένοι στην τύχη τους οι Έλληνες στο Κίεβο – «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, μου είπαν να πάω δυτικά»

Όπως αναφέρει, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αδυνατώντας επί ώρες να επικοινωνήσει με την πρεσβεία: «Έπρεπε να έχουν δέκα γραμμές επικοινωνίας, γνώριζαν πως ίσως η Ρωσία να επιτεθεί», τονίζει εμφανώς αγανακτισμένος. Μετά από αρκετές ώρες, κατάφερε να έρθει σε επαφή με την πρεσβεία: «Μας είπαν να μείνουμε σπίτι. Η οδηγία είναι να μείνουμε σπίτι».

«Είμαι έτοιμος να κινηθώ νότια, δεν ξέρω καν τι θα αντιμετωπίσω εκεί. Μου λένε πως έχει ουρά χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Ρουμανία», λέει.

Αναφερόμενους στους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια που είχε πει ότι η Ελλάδα «θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες και στους ομογενείς» που βρίσκονται στη χώρα, τονίζει πως «δεν μπορώ να βρω κανέναν. Ενημερώνομαι από τα sites και από κάποιους φίλους Ουκρανούς που έχω εδώ».

Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι φοβάται ακόμα και για τη ζωή του λέγοντας: «Θα κινηθώ νότια. Αν καταφέρω να φτάσω έως εκεί με όσα γίνονται…»

Όλα αυτά μετά τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter