Πολιτική και ενσυναίσθηση σε μια κοινωνία υπνωτισμένη

Πολιτική και ενσυναίσθηση σε μια κοινωνία υπνωτισμένη

Στις 21 Μαΐου διακυβεύονται πολλά, το μέλλον μας, το μέλλον της κοινωνίας, της δικαιοσύνης, του κράτους.

Το δίλλημα δεν είναι μόνο Μητσοτάκης ή Τσίπρας, είναι και ό,τι σημαίνουν αυτά τα δύο ονόματα. Τι παρακαταθήκη κουβαλούν, τι αξίες και πόσο πιστά τις υπηρετούν. Και ο πρώτος απέδειξε ότι τον χαρακτηρίζει μια παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας. Ποτέ πριν η χώρα δεν βίωσε πιο άκαρδη, πολιτικά ασυναίσθητη και απόμακρη από τα πραγματικά προβλήματα του λαού, κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω τα βίωσε στο πετσί του ο ελληνικός λαός από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία το 2019. Κοινωνικές ανισότητες, κατάλυση του κράτους δικαίου, απευθείας αναθέσεις, επανίδρυση ενός άρρωστου πελατειακού κράτους και φυσικά διάλυση ενός συστήματος υγείας που με τη σειρά του είχε ως αποτέλεσμα ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων μες την πανδημία.

Το θλιβερό είναι ότι η κοινωνία μοιάζει μπροστά σε όλα αυτά να στέκεται αποχαυνωμένη, υπνωτισμένη και καλά κουρδισμένη ώστε να τα προσπερνά, ή να τα δικαιολογεί. «Έλα μωρέ, πανδημία είχαμε, έλα μωρέ σε όλη την Ευρώπη έχει ακρίβεια» και ενώ οι αριθμοί και τα στατιστικά φωνάζουν ότι έγιναν εγκληματικά λάθη και στις δύο περιπτώσεις, το «έλα μωρέ» είναι πιο πειστικό και από το να κατέβαινε ο ίδιος ο θεός και να τους το παρουσίαζε.

Και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θέλει πολύ μεγάλη μαεστρία και ταλέντο, από τη μια να έχεις αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα φάσματα της διακυβέρνησης και από την άλλη, να πλανάται πάνω από την κοινωνία ένα τεράστιο «δε βαριέσαι».

Αυτό που πρέπει λοιπόν να αντιληφθεί όλος ο προοδευτικός χώρος το συντομότερο δυνατόν, είναι ότι εχθρός του κράτους δεν είναι ο Μητσοτάκης, αλλά ο υπνωτισμός που έχει καταφέρει να πετύχει στην κοινωνία, ώστε να ανέχεται και να δικαιολογεί τον θύτη του.

Έτσι το διακύβευμα των εκλογών, είναι πολύ ξεκάθαρο πια. Ή θα ξυπνήσουμε και θα ζήσουμε, ή θα συνεχίσουμε τον ύπνο του δικαίου και κάποιοι θα ζουν εις βάρος μας. Τόσο απλό.

*Η Δώρα Τσαμπάζη είναι Δημοσιογράφος, πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Παν. Μακεδονίας Master in European Youth Policies

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter