Πολιτογράφηση – σκάνδαλο με υπογραφή Γεωργιάδη

Πολιτογράφηση – σκάνδαλο με υπογραφή Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το έκανε ξανά! Προχώρησε σε ακόμη μια σκανδαλώδη τιμητική πολιτογράφηση. Έπειτα από την τιμητική πολιτογράφηση που δόθηκε στον διεθνώς καταζητούμενο επιχειρηματία –με δραστηριότητα και στην κατεχόμενη Κύπρο-, Γιασάμ Αγιαβέφε, το Documento της Κυριακής προχωράει σε μια νέα συνταρακτική αποκάλυψη. Στα τέλη του 2021 δημοσιεύθηκε ΦΕΚ, βάσει του οποίου ανακοινώθηκε η τιμητική πολιτογράφηση του κουβετιανού επιχειρηματία Ουαλίντ Αμπου Σουντ, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα εξαιτίας της εξαγοράς του Αστέρα Βουλιαγμένης. Όπως και στην περίπτωση του Γιασάμ Αγιαβέφε, μια από τις δύο συστατικές επιστολές που απέστειλε ο Ουαλίντ Αμπου Σουντ προκειμένου να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, δόθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη. Έτσι, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν έχει πρόβλημα με τους αλλοδαπούς. Αρκεί αυτοί να έχουν λεφτά.

Δυστυχώς όμως αυτή είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Στο επίμαχο ΦΕΚ αναγράφεται ότι ο Ουαλίντ Αμπου Σουντ πολιτογραφείται επειδή έχει προσφέρει «στην ανάδειξη της ελληνικής οικονομίας στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους». Είναι αξιοσημείωτο ότι χρησιμοποιείται σχεδόν το ίδιο λεκτικό που χρησιμοποιήθηκε και στο ΦΕΚ που αφορούσε την τιμητική πολιτογράφηση του Γιασάμ Αγιαβέφε. Για ακόμη μια φορά, η δικαιολογία της κυβέρνησης για μια τιμητική πολιτογράφηση -που δεν δύναται να δικαιολογηθεί-, είναι οι επενδύσεις.

Αυτό που δεν αναφέρεται όμως στο επίμαχο ΦΕΚ της τιμητικής πολιτογράφησης που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Documento, είναι ότι ο Ουαλίντ Αμπου Σουντ συνδέεται επιχειρηματικά τόσο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που η κυβέρνηση διατείνεται υποκριτικά ότι δεν θέλει ούτε… να ακούει, όσο και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προ ολίγων ημερών δήλωσε ότι «μια νύχτα ξαφνικά, μπορεί να έρθουμε» στην Ελλάδα. Δεν ήξερε η κυβέρνηση την επαγγελματική δραστηριότητα του Ουαλίντ Αμπου Σουντ; Θα ανακληθεί η τιμητική πολιτογράφηση του Ουαλίντ Αμπου Σουντ μετά τις αποκαλύψεις του Documento αυτής της Κυριακής; Τα ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, βάσει των όσων δήλωσε για την υπόθεση στο Documento ο Αδ. Γεωργιάδης.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η κυβέρνηση έχει καθιερώσει μια ιδιότυπη μπίζνα, όπου εκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες fund με άγνωστης προέλευσης κεφάλαια ελληνοποιούνται. Είναι επιβεβλημένο να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσων πολιτογραφήθηκαν τιμητικώς από την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι πληροφορίες του Documento, ότι πολιτογραφούνται ακόμη και άτομα με ποινικό μητρώο, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γιασάμ Αγιαβέφε. Άραγε η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση που αποκαλύπτει το Documento; Εκτός κι αν δεν είναι άξιο διερεύνησης ότι παρότι ο Ουαλίντ Αμπου Σουντ συνδέεται επιχειρηματικά με αρκετές χώρες, μόνο η Ελλάδα δέχθηκε να τον πολιτογραφήσει τιμητικά… Ή μήπως δεν μας αφορά ο λόγος που ήθελε να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένας επιχειρηματίας ο οποίος συνδέεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και μέσω ποιας διαδικασίας αυτή του δόθηκε;

Το σίγουρο είναι ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ξανά το όνομα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που βάζει και σε αυτή την τιμητική πολιτογράφηση –όπως και στην περίπτωση του Γιασάμ Αγιαβέφε- την υπογραφή της. Και προφανώς περιπτώσεις όπου έχει απονεμηθεί τιμητικώς πολιτογράφηση, όπως η περίπτωση της οικογένειας Αντετοκούνμπο είναι μια πολύ ορθή κίνηση, που δίνει τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία. Η τιμητική πολιτογράφηση του Ουαλίντ Αμπου Σουντ και του Γιασάμ Αγιαβέφε όμως, τι μήνυμα δίνει στην κοινωνία; Ότι αν έχεις εκατομμύρια θα μπορέσεις να ελληνοποιηθείς με υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αν είσαι ένας από τους χιλιάδες κατατρεγμένους αυτής της γης που ζητάς άσυλο στην Ελλάδα, θα αφεθείς να πνιγείς στα νερά του Αιγαίου; Τελικά, Έλληνας δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο αν έχεις λεφτά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter