Πόλο: Η Ουγγαρία αντίπαλος της Εθνικής στον τελικό

Πόλο: Η Ουγγαρία αντίπαλος της Εθνικής στον τελικό

Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει η Εθνική πόλο στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Φουκουόκα.

Οι Ούγγροι νίκησαν την κάτοχο του τίτλου Ισπανία στον δεύτερο ημιτελικό με 12-11, με γκολ που σημειώθηκε στην εκπνοή, όταν σε σουτ του Μάνχερτς η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ισπανού τερματοφύλακα Αγκίρε! Οι Ισπανοί είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (6-4 ημίχρονο, 11-9 στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου).

Νωρίτερα, η ελληνική ομάδα συνέτριψε τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία με 13-7 μετά από εκπληκτική εμφάνιση και σφράγισε το εισιτήριό της για τον τελικό, τον πρώτο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι Έλληνες διεθνείς κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αφού πρώτα απέκλεισαν τους Ούγγρους στον ημιτελικό με 9-6, ενώ τους είχαν νικήσει με 10-9 και στη φάση των Ομίλων.

Πλέον η Εθνική μας μετράει τρία συνεχόμενα μετάλλια σε Πρωταθλήματα Κόσμου, αλλά δεν έχει αναρριχηθεί ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μεγάλης διοργάνωσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter