Πολύ μεγάλη εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων για το Πολυτεχνείο (Videos)

Πολύ μεγάλη εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων για το Πολυτεχνείο (Videos)

Μια πολύ μεγάλη εκδήλωση διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στον χώρο του Ιστορικού Πολυτεχνείου με περισσότερους από χίλιους ανθρώπους να περνούν από τον χώρο για να την παρακολουθήσουν.

Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «50 χρόνια Πολυτεχνείο, το νόημα της εξέγερσης» μίλησαν οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος Παύλος Αντωνόπουλος, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Γρηγορόπουλος, Διονύσης Μαυρογένης, Αντώνης Μαούνης, Δημήτρης Παπαχρήστος, Γιώργος Οικονόμου και Γιάννης Φελέκης.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου μας παραχώρησε μία δήλωση με αφορμή και την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Δεν αδειάζουμε να πεθάνουμε» από τις εκδόσεις Τόπος.

Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι στιγμές που ακολούθησαν την τοποθέτηση του Γιάννη Φελέκη, ο οποίος φώτισε το θέμα της εργατικής συμμετοχής στην εξέγερση.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος μεταξύ άλλων αφηγήθηκε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από την εξέγερση. Η μία αφορούσε όσα συνέβαιναν έξω από το Πολυτεχνείο πριν έρθουν τα τανκς, όπου το φοιτητικό κίνημα με πρώτες τις φοιτήτριες έδιωξε τους ΛΟΚατζήδες και η δεύτερη αφορούσε τις ώρες μετά την καταστολή της εξέγερσης, όπου εργάτες έφτασαν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με στρατό και αστυνομία.

Εκτός αυτών, τόνισε την αναγκαιότητα σύνδεσης του αντιιμπεριαλιστικού πνεύματος με τη στήριξη στον λαό της Παλαιστίνης.

Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης φοιτήτριες και φοιτητές που βρίσκονταν στο προαύλιο φώναζαν συνθήματα για το Πολυτεχνείο και τους αγωνιστές του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter