Πούτιν: Η Ουκρανία επιχειρεί να διαταράξει τις ρωσικές εκλογές

Πούτιν: Η Ουκρανία επιχειρεί να διαταράξει τις ρωσικές εκλογές

«Η Ουκρανία θα τιμωρηθεί για την προσπάθειά της να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές βομβαρδίζοντας μη στρατιωτικούς στόχους», δήλωσε την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διεισδύσουν στη χώρα.

Μιλώντας στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος πρόεδρος, ο… μοναδικός υποψήφιος των εκλογών που διεξάγονται στη Ρωσία, δήλωσε ότι τέτοια εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα. «Προκειμένου να διαταράξει τη διαδικασία της ψηφοφορίας και να εκφοβίσει τους ανθρώπους, τουλάχιστον στις παραμεθόριες περιοχές, το καθεστώς του Κιέβου… προσπαθεί να πραγματοποιήσει μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, χτυπώντας οικισμούς στη Ρωσία», υποστήριξε.

«Αυτά τα εχθρικά χτυπήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα», πρόσθεσε και απείλησε με αντίποινα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 95% των βλημάτων και των πυραύλων καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα, ωστόσο, ορισμένα δεν αναχαιτίστηκαν και υπήρξαν απώλειες πολιτών. Όπως είπε, υπήρξαν τέσσερις επιθέσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και μία επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ.

«Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας, ο λαός της Ρωσίας, θα απαντήσει σε αυτό με ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Ποιον αποφάσισαν να εκφοβίσουν; Τον ρωσικό λαό;», διερωτήθηκε.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε σήμερα το πρωί ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν ουκρανική προσπάθεια διασυνοριακής επίθεσης στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με αξιωματούχους διορισμένους από τη Μόσχα, δύο εκλογικά τμήματα βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας που ελέγχεται από την Ρωσία. Σύμφωνα την επιτροπή, απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό αυτό.

Οι εκλογές θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθούν και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας. Ουκρανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σε εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία και τα αποτελέσματα των εκλογών εκεί άκυρα.

Δείτε επίσης: Τι όπλα φορτώνουν τα ουκρανικά μεταγωγικά Antonov στην Ελευσίνα; (Photos)

Conference League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ο Κασσελάκης εισέβαλλε στο πλατό του Λιάγκα: «Είμαι αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν μπορείς να έχεις λίγο σεβασμό;» (Video)

Παρουσιάστηκε στο στρατόπεδο της Θήβας ο Στέφανος Κασσελάκης – Η αγκαλιά με τον πατέρα του (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter