Πούτιν: H Τουρκία θα πληρώνει σε ρούβλια το 25% του φυσικού αερίου

Πούτιν: H Τουρκία θα πληρώνει σε ρούβλια το 25% του φυσικού αερίου

Το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που θα εξάγεται στην Τουρκία θα πληρώνεται με ρούβλια ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντώντας στη Σαμαρκάνδη στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Σαγκάης τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμπλήρωσε πως θα τεθεί σύντομα σε ισχύ για το θέμα αυτό μια σχετική συμφωνία.

«Η Τουρκία είναι ένας αξιόπιστος εταίρος από την άποψη αυτή και μπορεί να εξασφαλίσει σίγουρες παραδόσεις μέσω του εδάφους της σε όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, δεδομένου ότι πουλάμε κυρίως εκεί» δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «οι οικονομικοί μας φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μηνύματα ότι μπορούν επίσης να εξάγουν τα προϊόντα μας μέσω της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό αέριο καλύπτει σχεδόν το ήμισυ των τουρκικών ενεργειακών αναγκών, ενώ η ρωσική υπηρεσία πυρηνικών κατασκευάζει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας.

Η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία έχει αυξηθεί από τα 438 δις. κ.μ. το 2020 στα 60 δις κ.μ. το 2021 και αναμένεται να ξεπεράσει τα 62 δις κ.μ. ως το τέλος τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Κάνει πίσω η Κομισιόν για το πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο

Απειλές ξανά από τον Πούτιν: Ξεχάστε το ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές – Ο Nord Stream θα ανοίξει μόλις αποκατασταθεί η βλάβη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter