Πούτιν καλεί Ντράγκι στη Μόσχα- Επικροτεί την μετριοπαθή στάση της Ιταλίας στο ουκρανικό

Πούτιν καλεί Ντράγκι στη Μόσχα- Επικροτεί την μετριοπαθή στάση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι

Tον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι προσκάλεσε στη Μόσχα o Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον Ρώσο  πρέσβη στην Ιταλία Σεργκέι Ραζόφ  η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη χώρα αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο καθώς (σύμφωνα πάντα με τον πρέσβη) η Ρωσία εκτιμά την “μετριοπαθή στάση” της Ιταλίας,  σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

Η Ιταλία φαίνεται να αποδέχεται την πρόσκληση αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις που έκανε ο Λουίτζι Ντι Μάιο. Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

“Θα συντονίσουμε τις ημερομηνίες για μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν”.

Κατά την διάρκεια ενός ρωσο-ιταλικό επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο έλαβε χώρα στο Μιλάνο ο πρέσβης Ραζόφ δήλωσε: “Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο η Ρωσία σέβεται τις συμβατικές της υποχρεώσεις και είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον ποσότητες αν χρειαστούν”, είπε ο πρέσβης.

Η Ιταλία προμηθεύθεται περίπου το 40% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία. Η υπό κρατικό έλεγχο ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια φυσικού αερίου με τη Ρωσία και συμφωνίες με την ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft που έχουν παγώσει.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί για την πιθανή αναστάτωση που μπορεί να προκληθεί στις προμήθειες από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο πάροχο φυσικού αερίου της Ευρώπης, έπειτα από την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτών κοντά στην Ουκρανία και την αυξημένη ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε συνέχιση της απόσυρσης των στρατευμάτων της – Αμφισβητούν οι Δυτικοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter