Πρεμιέρα για την ισπανική μαύρη κωμωδία «7 λόγοι να τρέξεις μακριά»

Πρεμιέρα για την ισπανική μαύρη κωμωδία «7 λόγοι να τρέξεις μακριά»

Στις 11 Μαΐου κάνει την πρεμιέρα της στο Cinobo η κωμωδία «7 λόγοι να τρέξεις μακριά» με πρωταγωνιστές μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ισπανικού κινηματογράφου όπως ο Σερζί Λοπέζ, η Έμα Σουάρεζ και η Λόλα Ντουένιας.

Επτά κωμικά σκετς που αποτελούν καθρέφτη της σύγχρονης πραγματικότητας κι ανακατεύουν το σουρεαλισμό με την πολιτική ματιά και τη σάτιρα με τον τρόμο. Στο πρώτο, ξεκαρδιστικό, αυτόνομο επεισόδιο με τίτλο «Οικογένεια» δύο γονείς ξυπνούν τον τεμπέλη γιο τους στη μέση της νύχτας ώστε να του περιγράψουν τη σκηνή της σύλληψης του και πώς σώθηκε παρά την απόφαση τους να κάνουν έκτρωση χάρη στην επέμβαση του παππού του.

Όμως τώρα, 20 χρόνια μετά από εκείνο το τραυματικό για τη ζωή τους συμβάν (η «γέννηση σου ήταν ένα εμπόδιο στην καριέρα μας» του πετάνε κατάμουτρα) είναι αποφασισμένοι να εκπληρώσουν έστω και καθυστερημένα την αρχική τους επιθυμία. Στο δεύτερο που τιτλοφορείται «Αλληλεγγύη» σατιρίζεται ο εθισμός που προκαλείται από την τηλεόραση.

Ζευγάρι μεσήλικων γευματίζει ήσυχα στο σπίτι κάνοντας ζάπινγκ στην τηλεόραση, ώσπου η εικόνα κολλάει σε μια εκπομπή που αναδεικνύει τα προβλήματα των παιδιών από μια χώρα τρίτου κόσμου. Και με μια απρόσμενη εξέλιξη ο τηλεοπτικός τους δέκτης θα φέρει τον τρίτο κόσμο στο σπίτι τους, κυριολεκτικά. Στο τρίτο σκετς («Τάξη») κανείς στην πολυκατοικία δεν θυμάται τι υπάρχει πέρα από τον αριθμό «6» κι ένας ένοικος υποχρεώνεται να ανακαλύψει αν υπάρχει το μηδέν ή το άπειρο, ενώ στην «Ιδιοκτησία» που αναφέρεται στη σύγχρονη κρίση, ένας μεσίτης δείχνει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης σε μία πιθανή ενοικιάστρια.

Το διαμέρισμα έχει αναμφίβολα δυνατότητες, αλλά μια μικρή λεπτομέρεια εκπλήσσει τον πελάτη: ο προηγούμενος ενοικιαστής κρέμεται από τη λάμπα στην τραπεζαρία! Στην «Εργασία» το θέμα της εκμετάλλευσης της παράνομης εργασίας παρουσιάζεται με τρομερό σαρκασμό καθώς ένα πλούσιο ζευγάρι κρύβει στο υπόγειο του πλούσιου σπιτιού του δεκάδες κινέζους σκλάβους που κατασκευάζουν ρούχα.

Το προτελευταίο επεισόδιο, η «Πρόοδος» παρουσιάζει ένα άντρα που τον πάτησε το τραμ και ζητά βοήθεια στη μέση της νύχτας. Καθώς ο θάνατός πλησιάζει, μια γυναίκα του εξηγεί γιατί δεν αξίζει να καλέσει ασθενοφόρο αφού, έτσι κι αλλιώς, είναι ήδη μισοπεθαμένος. Τέλος, στη «Δέσμευση» στα σκαλιά της εκκλησίας ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να ανταλλάξει όρκους.

«Στον πλούτο και τη φτώχεια, στην υγεία και την ασθένεια, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Τι γίνεται όμως αν παραλείψουμε τη διαδικασία και πάμε κατευθείαν στον θάνατο;

Οι τρεις σκηνοθέτες Εστέβε Σολέρ, Τζεράρντ Κίντο και Νταβίντ Τόρας κατασκευάζουν ένα παζλ ιστοριών που σπάει τις συμβάσεις των σχέσεων και πάει κόντρα στην πολιτική ορθότητα.

Το «7 Λόγοι να Τρέξεις Μακριά» κριτικάρει εμπνευσμένα και με αρκετή πρωτοτυπία τις κυρίαρχες κοινωνικές αξίες και αμφισβητεί ευθαρσώς το νόημα της ζωής και την αντιμετώπιση της παράλογης καθημερινότητας. Κοινό στοιχείο σε όλες τις ιστορίες; Η αδυναμία κάποιων εγκλωβισμένων ηρώων να αλλάξουν την μοίρα τους.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter