Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού θα έχουμε λιγότερα ασθενοφόρα στους δρόμους

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού θα έχουμε λιγότερα ασθενοφόρα στους δρόμους

Εντονες είναι οι αντιδράσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών από τους ενδιαφερόμενους, με κύριο παράδειγμα αυτό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η εργασία για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης των τελευταίων 6 μηνών.

Σχολιάζοντας το μέτρο, ο Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει «με τις αναστολές θα έχουμε λιγότερα ασθενοφόρα στους δρόμους» ενώ η διασπορά του κορονοϊού θα συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία.

«Το θέμα της υποχρεωτικότητας έφερε μία αντίδραση που δεν ξέρουμε που θα βγει» υπογράμμισε ο ίδιος θυμίζοντας ότι εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πρόσφεραν τα μέγιστα μέσα στην πανδημία, δεν μπορούμε να τους πούμε τώρα, βγαίνετε σε αναστολή και δεν πληρώνεστε, ενώ έχουν βοηθήσει».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ένα 15% δεν έχει κάνει το εμβόλιο, και πρόσθεσε ότι «στην κεντρική Μακεδονία εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΚΑΒ».

Όπως εξήγησε ο Γ. Μαθιόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί «κυρίως φοβούνται και έχουν προβλήματα υγείας, χρειάζεται χρόνος για να πειστούν».

«Είναι άνθρωποι, έχουν παιδιά δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνονται στις 2 του μήνα» τόνισε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ ενώ άφησε ανοιχτό το παράθυρο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αν τεθούν σε εφαρμογή οι αναστολές εργαζομένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter