Πρόεδρος Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας: Επικίνδυνο το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Πρόεδρος Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας: Επικίνδυνο το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Σήμα κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει στην ψυχική υγεία των παιδιών το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ ), εκπέμπει η πρόεδρος της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Ρίτσα Παπαδοπούλου.

Με ανάρτησή της στην σελίδα της Εταιρείας στο Facebook, η κ. Παπαδοπούλου επισημαίνει την μεγάλη σημασία που έχει η επαναλειτουργία της κλινικής που έκλεισε εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων τα οποία είχαν ανακύψει και κυρίως η σοβαρή υποστελέχωση της σε υγειονομικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανάρτηση της προέδρου της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας:

«Τα προβλήματα έχουν επισημανθεί εδώ και καιρό από τους υγειονομικούς φορείς της Κρήτης. Η σοβαρή υποστελέχωση οδήγησε τους εναπομείναντες γιατρούς σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Η είδηση μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς το κλείσιμο της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του νησιού εγκυμονεί κινδύνους, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ψυχική υγεία των παιδιών αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη και τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται.

Είναι λυπηρό οι γονείς παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα να μην μπορούν να υποστηριχθούν από το Δημόσιο Νοσοκομείο!

Κάθε παιδί δικαιούται πρόσβαση σε ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία υγείας!

Ως παιδίατροι κάνουμε έκκληση να παρθούν άμεσα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσει η ΠΔΨ Κλινική του ΠαΓΝΗ!

Ρίτσα Παπαδοπούλου

Προέδρος Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter