Προειδοποίηση Ρωσίας: Δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο τις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Προειδοποίηση Ρωσίας: Δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο τις χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του

Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα αποφασίσουν να βάλουν πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, δήλωσε την Παρασκευή κατά την διάρκεια ενημέρωσης η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.

«Όπως αντιλαμβάνομαι, δεν θα προμηθεύουμε με πετρέλαιο εκείνες τις χώρες οι οποίες θα επιβάλουν ένα τέτοιο πλαφόν. Το πετρέλαιο μας και τα πετρελαϊκά μας προϊόντα θα ανακατευθυνθούν στις χώρες που είναι έτοιμες να συνεργασθούν μαζί μας» δήλωσε η Ναμπιούλινα.

H ίδια, σε μια κίνηση που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να προληφθούν αρνητικές για τη Μόσχα εξελίξεις- πρόσθεσε πως η πρόταση του G7 για την επιβολή πλαφόν αποσκοπεί στην αφαίρεση των ενεργειακών εσόδων από την Ρωσία, ώστε να περιορίσει τις επιλογές της Μόσχας να χρηματοδοτήσει την στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία. Ωστόσο –υποστήριξε– μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει επίσης στην αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός του σχεδίου που προβλέπει την επιβολή πλαφόν, και το οποίο έθεσε επί τάπητος πρώτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν, και η Κομισιόν θα μπορούσε να οριστεί στο ήμισυ της ρωσικής τιμής αγοράς, παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η τελική συμφωνία και το επίπεδο της τιμής.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter