Προκαλεί ο Κοντολέων στην Εξεταστική: «Δεν θα πω τίποτα»

Προκαλεί ο Κοντολέων στην Εξεταστική: «Δεν θα πω τίποτα»

Πίσω από το απόρρητο κρύβεται και πάλι ο Παναγιώτης Κοντολέων τη στιγμή που οι δύο προκάτοχοί του στην ΕΥΠ και προηγούμενοι μάρτυρες της Εξεταστικής, Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας, απάντησαν χωρίς περιστροφές σε όλες τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωταγωνιστής των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους παρουσιάστηκε με εριστικό ύφος ενώπιον της Εξεταστικής, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας σαν κλητήρες περιορισμένης ευθύνης και αντίληψης.

«Δεν θα πω εάν παρακολουθούσαμε ή όχι τον Ανδρουλάκη» φέρεται να είπε με τουπέ ο διοικητής της ΕΥΠ που «ξηλώθηκε» επειδή παρακολουθούσε παράνομα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Επικαλούμαι το απόρρητο! Ήρθα γιατί με καλέσατε, αλλά δεν θα πω τίποτα» πρόσθεσε σε αντίστοιχο ύφος ο πολλά βαρύς σεκιουριτάς με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνωρίζει το άρθρο 224 του Ποινικού Κώδικα, ούτε το άρθρο 43 του Κανονισμού της Βουλής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο στα σοβαρά αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τον νόμο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

«Τα ένσημα μου στην… πιάτσα με έκαναν κατάλληλο»

Νομίζοντας ότι βρίσκεται σε χαμαιτυπείο, απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «τα ένσημά μου στην πιάτσα με έκαναν κατάλληλο για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ», ενώ για το κατά πόσον πληρούσε τα απαιτούμενα προσόντα όταν διορίστηκε από τον πρωθυπουργό, ο μάρτυρας αντέτεινε ότι «δεν γνωρίζω αν τον Ιούλιο του 2019 είχα τα τυπικά προσόντα για να διοριστώ».

Όπως σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές, ο Π. Κοντολέων ουσιαστικά επιβεβαίωσε την παρανομία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο έσπευσε να «κοντύνει» τα απαιτούμενα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ προκειμένου να… φτάνουν στο ύψος του σεκιουριτά.

Γνώριζε τον Δημητριάδη

Ο καρατομημένος διοικητής της ΕΥΠ αφηγήθηκε και το πώς επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση. Συγκεκριμένα, φέρεται να εξιστόρησε πως είχε συναντήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη πριν τον διορισμό του και ότι «προφανώς» είχε γίνει σχετική έρευνα πριν τον επιλέξουν. «Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη μετά τις ευρωεκλογές, πριν δεν είχα καμία σχέση (μαζί του)» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως «ήταν γνωστός» για τουλάχιστον επτά έτη με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος εξίσου παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Δεν ξέρει τι σημαίνει διερευνητική εντολή!

Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Ν. Ανδρουλάκη «σημαντικό πρόσωπο» και φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τι εστί διερευνητική εντολή, διευκρινίζοντας όμως ότι… γνωρίζει πως ο αρχηγός του τρίτου κόμματος δύναται να λάβει τη διερευνητική εντολή.

Νωρίτερα, αποκάλεσε νόμιμη την επισύνδεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση σε σχέση με την παρακολούθηση βουλευτών ή ευρωβουλευτών. «Άλλωστε, αν υπήρχε νομικό πρόβλημα, η κ. Βλάχου δεν θα ενέκρινε την επισύνδεση» φέρεται να είπε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ που δεν γνωρίζει τι εστί διερευνητική εντολή.

Πρωθυπουργική ασπίδα

Ο Π. Κοντολέων συνέχισε να παρέχει κάλυψη στον πρωθυπουργό, λέγοντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες- πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει ενημερωθεί για καμία ατελέσφορη επισύνδεση ούτε πριν, ούτε μετά από αυτήν. «Ούτε για τον κ. Ανδρουλάκη ενημερώθηκε» φέρεται να ισχυρίστηκε για να προστατέψει τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Φοβάται την άρση του απόρρητου

Ο Π. Κοντολέων, ο οποίος δεν δίστασε να πει ψέματα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, φέρεται να αντέτεινε σε σχετικό ερώτημα πως δεν μπορεί να απαντήσει αν παρακολουθούνταν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα. «Δεν δύναμαι να απαντήσω για τον κ. Σπίρτζη», ήταν η απάντησή του για την πρόσφατη καταγγελία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για την παγίδευση του κινητού του από το Predator.

Μάλιστα, ο κατά τα άλλα αψύς μάρτυρας δεν αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να διακοπεί η διαδικασία προκειμένου να αιτηθεί από τον Κυρ. Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο και να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Δεν αποδέχομαι να σταματήσουμε και να ρωτήσω τον πρωθυπουργό εάν δίνει άδεια για άρση απορρήτου» φέρεται να απάντησε.

Η κωμικοτραγική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης. Μετά το πέρας της κατάθεσης (αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια) του Κ. Κοντολέοντα, θα ακολουθήσει αυτή του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Διαβάστε επίσης: 

Τζανακόπουλος: Ο Ρουμπάτης δεν κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο, ο Κοντολέων θα κάνει το ίδιο;

Ο Ρουμπάτης δεν αρνείται την επισύνδεση Πιτσιόρλα στην Εξεταστική: «Ενημέρωσα τον Τσίπρα για παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter