Προσφυγή της οικογένειας Τσουμάνη κατά του Άρη

Προσφυγή της οικογένειας Τσουμάνη κατά του Άρη

H οικογένεια του αυτόχειρα ποδοσφαιριστή, Νίκου Τσουμάνη, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της ΠΑΕ Άρης, διεκδικώντας δεδουλευμένα. Ο διοικητικός ηγέτης των «κίτρινων» Θ. Καρυπίδης, μετά το θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, είχε δεσμευτεί προς τον δικηγόρο της οικογένειας του, Γ. Παναγόπουλο, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα εξοφλούσε σε δύο δόσεις τα χρήματα, που διεκδικούσε ο Τσουμάνης από την ΠΑΕ, παρότι η οφειλή δημιουργήθηκε επί προηγούμενης ιδιοκτησίας. Το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στις 31.000 ευρώ.

Το περιεχόμενο της προσφυγής:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ 1.Του Λεωνίδα ΤΣΟΥΜΑΝΗ, 2.Της Σταματίας ΚΑΨΑΛΗ και 3.Του Γρηγορίου ΤΣΟΥΜΑΝΗ, ως νόμιμων κληρονόμων του Νικολάου ΤΣΟΥΜΑΝΗ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκων Αθήνας

Κ Α Τ Α

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», ως αθλητικής διαδόχου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα.

Ο γιός και αδελφός μας ,ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής προσέφερε τις αθλητικές υπηρεσίες του, βάσει συμβολαίου στην προηγούμενη ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ που υποβιβάστηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, όπου ως ερασιτεχνικό σωματείο συμμετείχε στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τις αγωνιστικές περιόδους 2014 – 2015 και 2015-2016.Όμως λόγω μη πληρωμής των συμβατικών παροχών του, κατήγγειλε την μεταξύ τους σύμβαση και την 17.3. 2014 προσέφυγε στην αρμόδια ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ, η οποία με την υπ. Αριθμ.607/2014 απόφαση της έλυσε το συμβόλαιο και του επιδίκασε το ποσό των 31.096,62 ευρώ νομιμοτόκως, συν την δικαστική δαπάνη των 200€. Όμως η ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ αρνήθηκε να του καταβάλλει τα συμφωνηθέντα και προκειμένου να αποφύγει, τόσο την πληρωμή των δεδουλευμένων σε αυτόν αλλά και σε άλλους συναδέλφους του, όσο και τις πειθαρχικές κυρώσεις της ΕΠΟ, όπως επέλεξε καταδολιευτικά τον δρόμο του υποβιβασμού στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και την διάλυση εκείνης της ΠΑΕ, με την ίδια σκοπιμότητα μετά την άνοδο του προτίμησε να συστήσει νέα ΠΑΕ. Κατά την περίοδο 2016-2017 η ομάδα του ΑΡΗ κατόρθωσε να προβιβαστεί από την Γ ‘ερασιτεχνική κατηγορία στην FOOTBALL LEAGUE, δηλαδή στην Β’ επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο του ΑΡΗ συνέστησε νέα ΠΑΕ με την ελαφρώς διαφοροποιημένη επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με το ίδιο σήμα, τα ίδια χρώματα, την ίδια έδρα και διεύθυνση, καθώς και τον ΊΔΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ! («Ο ΑΡΗΣ»).

ΕΠΕΙΔΗ από τον συνδυασμό του άρθρου 45 του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ και των άρθρων 4-5 του Παραρτήματος 1 του ισχύοντος (κατά την αναγγελία της απαίτησης μου στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης!) ΚΑΠ, προκύπτει η υποχρέωση της καθ’ ης ΠΑΕ να του καταβάλλει τα επιδικασθέντα δεδουλευμένα κονδύλια.

ΕΠΕΙΔΗ στην επίδικη υπόθεση βάσει των επικαλουμένων και προσαγόμενων αποφάσεων, δικαιούμαστε λαμβάνειν από τη νέα διάδοχο ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ το επιδικασθέν κεφάλαιο 31.096,62€ , τις επιδικασθείσες δικαστικές δαπάνες 200€και τους νόμιμους τόκους που θα υποβληθούν με πρόσθετο υπόμνημα, προκειμένου να υπολογιστούν επακριβώς κατά τον χρόνο εκτέλεσης,

ΕΠΕΙΔΗ η επικαλούμενη απόφαση της ΠΕΕΟΔ, παρέμεινε ανεκτέλεστη επί 7χρόνια, καθώς λόγω των τότε κανονιστικών και νομολογιακών δεδομένων, ο τότε δικηγόρος του που χειριζόταν την υπόθεση μου εκτίμησε δικαιολογημένα ότι δεν μπορούσε να εισαχθεί προς εκτέλεση ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Σας, ενώ κι ο ΠΣΑΠ στον οποίο απευθύνθηκε του απάντησε ότι δεν θα είχε τύχη, οποιαδήποτε νομική κίνηση του,

ΕΠΕΙΔΗ η συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση εξακολουθεί να παράγει νομική ισχύ και εκτελεστότητα εντός της ποδοσφαιρικής έννομης τάξης και δεσμεύει, τόσο το νυν Διαιτητικό Δικαστήριο, όσο και τις Επιτροπές Αδειοδότησης της ΕΠΟ,

ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση οι κανονισμοί της ΕΠΟ δεν εξαρτώνται και δεν σχετίζονται με τους νόμους του κράτους, ενώ οι αποφάσεις των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ δεν εκτελούνται, όπως οι δικαστικές αποφάσεις μέσω της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, αλλά μόνο μέσω της ποδοσφαιρικής εκτέλεσης δια της επιβολής των πειθαρχικών ποινών,

ΕΠΕΙΔΗ η νέα ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί διάδοχο ως προς τις ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις της αμέσως προηγούμενης ΠΑΕ, με την απόφαση της τότε Διαιτητικής Επιτροπής της ΕΠΟ έχει υποχρεωθεί να του καταβάλει το ποσό των 31.096,62€ νομιμοτόκως.

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την κρατούσα νομολογία των Επιτροπών της FIFA και του CAS επί διαφορών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ισχύει η αθλητική διαδοχή, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή, όταν η αθλητική οντότητα που εμπεριέχει οποιαδήποτε νομική οντότητα του ιδίου συλλόγου, διατηρεί τα ίδια κριτήρια του γηπέδου, της έδρας και διεύθυνσης, της επωνυμίας, του σήματος, των χρωμάτων της στολής, της ιστορίας, του φίλαθλου – πελατειακού κοινού,

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 24 του ισχύοντος ΚΙΜΠ σε περίπτωση μη εξόφλησης των τελεσίδικα επιδικασθέντων το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ μπορεί να επιβάλλει μία ή περισσότερες από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές και κυρίως την αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε αγώνα κλπ.

ΕΠΕΙΔΗ ήδη το ΔΔΠ /ΕΠΟ με τις υπ. Αριθμ.107/2020 και 142/2020 Αποφάσεις σας έκανε δεκτές τις ad hoc αιτήσεις των ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ και Βασιλείου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ απορρίπτοντας τις ενστάσεις κι αναψηλαφήσεις της καθ’ ης και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΗ ΕΚ ΤΗΣ FIFA ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΌΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΆΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΒΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟ,ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΕΡΗΜΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΟΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα διεκδίκησης γιατί, ούτε χρήματα διέθετε για άσκοπα δικαστήρια, ούτε είχε κάποια θετική πληροφόρηση από τους επίσης πρώην συμπαίκτες του ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟ, ΚΑΠΕΤΑΝΟ κλπ. που είχαν κυριολεκτικά εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο κατά της παλιάς και της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ενώ είχε πληροφορηθεί ότι τα φυσικά πρόσωπα που διοίκησαν την ΠΑΕ ήσαν οικονομικά κατεστραμμένα και δεν διέθεταν κάποιο περιουσιακό στοιχείο!

ΕΠΕΙΔΗ η απαίτηση του δεν έχει υποπέσει, ούτε στην διετή αποσβεστική προθεσμία του ΚΙΜΠ, ούτε στην πενταετή παραγραφή του ΑΚ, καθώς η αίτηση– πρόσκληση του προς πληρωμή ασκήθηκε εμπρόθεσμα, ενώ για την διαδικασία εκτέλεσης δεν προβλέπεται, ούτε από τους εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς, ούτε από το νόμο κάποια σχετική προθεσμία. Άλλωστε για κάθε απόφαση, η ισχύς της εκτείνεται στα 20 έτη, εντός των οποίων μπορεί να εκτελεστεί!

ΕΠΕΙΔΗ πρέπει να σημειωθεί, ότι η διάδοχος ΠΑΕ ΑΡΗΣ με επίσημη ανακοίνωση της αλλά και δεσμευτική δήλωση του ιδιοκτήτη της κ. Θεόδωρου ΚΑΡΥΠΙΔΗ προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ, υποσχόμενος συγχρόνως την σε δύο δόσεις εξόφληση μας, όμως μέχρι σήμερα δεν τήρησε την υπόσχεση του,

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα και με τη νομολογία Σας, με την αναγνώριση της οφειλής, είτε η διετής, είτε η πενταετής παραγραφή, τρέπεται σε εικοσαετή!

ΕΠΕΙΔΗ σε κάθε περίπτωση η αξίωση εκ της τελεσίδικης διαιτητικής απόφασης μου, όπως κάθε δικαστική απόφαση, σύμφωνα με το άρθρο 268 εδ. α’ΑΚ” ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ Η ΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘ’ ΕΑΥΤΗ ΥΠΑΓΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ”!

ΕΠΕΙΔΗ όλα αυτά τα χρόνια η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αδιαφόρησε για την οφειλή της απέναντι του, αρνούμενη να συμμορφωθεί και στην από 18.11.2021 εξώδικη δήλωση που της αποστείλαμε μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ μετά την αυτοχειρία του Νίκου είχαμε αποστείλει και φιλική προσωπική επιστολή προς τον ίδιο τον κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗ, ο οποίος πάλι είχε αδιαφορήσει!

ΕΠΕΙΔΗ ως νόμιμοι κληρονόμοι (και οι δύο γονείς, κι ο αδελφός του) του τεθνεώτος δικαιούχου-δανειστή επαγγελματία ποδοσφαιριστή, νομιμοποιούμαστε ενεργητικά να ασκήσουμε την παρούσα προσφυγή, όπως η νέα ΠΑΕ ΑΡΗΣ νομιμοποιείται παθητικά, σύμφωνα με τις εγχώριες και διεθνείς διατάξεις περί Αθλητικής Διαδοχής που ουσιαστικά συνιστούν ένα οιονεί Αθλητικό Κληρονομικό Δίκαιο, κατά το οποίο, όπως κληρονομεί τα χρέη της παλιάς υπό εκκαθάριση ΠΑΕ η νέα διάδοχος ΠΑΕ, ομοίως και τα φυσικά πρόσωπα κατά τον Αστικό Κώδικα κληρονομούν τον αποθανόντα ποδοσφαιριστή και ως προς τις απαιτήσεις των επιδικασθέντων δεδουλευμένων του κατά των εργοδοτριών ΠΑΕ και των αθλητικών διαδόχων τους,

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟ 18.11.2021 ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΠΑΕ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ,

ΕΠΕΙΔΗ επικαλούμαστε το ευεργέτημα πενίας του άρθρου 317 του ΚπολΔ που εφαρμόζεται αναλογικά λόγω της έλλειψης παρόμοιας πρόβλεψης στον ΔΚΛ/ΔΔΠ, καθώς ακριβώς λόγω της οικονομικής αδυναμίας του αδυνατούσε να καταβάλλει τα υπέρογκα παράβολα της ΕΠΟ, η οποία κατά τραγική ειρωνεία τα διπλασίασε την ίδια ημέρα της αυτοχειρίας του ποδοσφαιριστή, κατά τρόπο απαράδεκτο που αντίκειται πλήρως στην πρακτική της FIFA.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Και όσους θα προσθέσουμε κατά την συζήτηση της παρούσας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ κάνετε δεκτή την αίτηση μας».

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter