Προσήχθη και κρατείται με εντολή Τασούλα ο Φλώρος για τις μπουνιές στη Βουλή – Θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ

Προσήχθη και κρατείται με εντολή Τασούλα ο Φλώρος για τις μπουνιές στη Βουλή – Θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ

Προσήχθη και κρατείται με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος για το πρωτοφανές περιστατικό μέσα στη Βουλή όπου επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Το άρθρο αναφέρει: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Νωρίτερα, την αποπομπή του για 15 μέρες από τις διαδικασίες του σώματος ανακοίνωσε από το προεδρείο της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά γι αυτό και τολμώ να πω ότι είναι αρκετά επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή που χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή βάση κανονισμού είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις διαδικασίες του σώματος.

Είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Διαβάστε επίσης:

Αποβάλλεται ο Φλώρος από τη Βουλή – Αίτημα για άρση ασυλίας

Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (Photos)

Το ChatGPT τα λέει καλύτερα από τον Αλέξη Χαρίτση…

Χάος και χυδαίες εκφράσεις στη Βουλή – Πώς ξεκίνησε το ξύλο μεταξύ των βουλευτών (Photos)

ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά

Politico για επιλογή Φρέντη Μπελέρη από ΝΔ: Ένας «μπαλαντέρ» από τις αλβανικές φυλακές

Ευρωεκλογές: Εντός της ημέρας η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μόρφωμα «Σπαρτιάτες» – Πόσα κόμματα κατέθεσαν αίτηση

Αφρικανική σκόνη: Επταπλάσια η συγκέντρωση την Τετάρτη – Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter