Προστασία Καταναλωτή: Tο πιο σύντομο ανέκδοτο

Προστασία Καταναλωτή: Tο πιο σύντομο ανέκδοτο

Ολομέλεια 23ης Μαΐου 2024. Σχέδιο νόμου: «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις».

Καμιά φορά ο τίτλος ενός σχεδίου νόμου είναι μια πρόκληση από μόνος του. Τι συζητάμε σήμερα; Σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή λέει, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Προσέξτε: για την ενίσχυση της προστασίας. Δηλαδή είναι ήδη προστατευμένα όλα αυτά: οι καταναλωτές, η ανάπτυξη και η ευρυθμία της αγοράς και απλώς θα το ενισχύσουμε λίγο ακόμα. Κάτι σαν το «διασφαλίζουμε την ασφάλεια» που έλεγε και ο κ. Καραμανλής. Πρόκληση και θράσος. Ήρθατε στην εξουσία με το τάξιμο. Τάξατε περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, αποκατάσταση συντάξεων. Πείσατε τον κόσμο ότι μια δεκαετία χρεοκοπίας και πρωτοφανούς κατάρρευσης που οφειλόταν στις κυβερνήσεις σας, ήταν απλώς ένα κακό όνειρο και θα επιστρέψουμε στις εποχές των παχιών αγελάδων. Από τις οποίες βασικά οι δικοί σας επωφελούνταν και έμειναν με τα λεφτά έξω μόλις βάρεσε το κανόνι της χώρας.

Ένας λαός καθημαγμένος, που μόλις είχε αρχίσει να παίρνει ανάσες χάρη στην κυβέρνηση Τσίπρα, ήθελε πολύ να το πιστέψει ότι τα καλύτερα έρχονται. Πολλοί το πιστεύουν ακόμα. Πέντε χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης πετάει λευκή πετσέτα και στέλνει μια προεκλογική επιστολή στην κ. Φον ντερ Λάιεν για να παραπονεθεί για την ακρίβεια και τις τιμές των πολυεθνικών. Το τελευταίο του τρικ κοροϊδίας. Είναι ομοϊδεάτης του η κυρία και προφανώς θα αυτολογοκριθεί και δεν θα του δώσει τη μόνη απάντηση που του αξίζει: «Κάντε όμως κι εσείς τη δουλειά σας κύριε». Κάντε τη δουλειά για την οποία βρίσκεστε στο Μαξίμου.

Κυνηγήστε την αισχροκέρδεια, χτυπήστε τα καρτέλ, σταματήστε τις καταχρηστικές πρακτικές, βάλτε πλαφόν στις τιμές, φορολογήστε τα υπερκέρδη και επιδοτείστε το εισόδημα των πολιτών. Μειώστε έμμεσους φόρους σε βασικά αγαθά. Ελέγξτε την πλήρη αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας. Ενισχύστε τα εισοδήματα και τις αμοιβές των εργαζόμενων. Κάντε τα αυτονόητα δηλαδή, ώστε να προστατευτεί η οικονομία των απλών ανθρώπων και να φρεναριστεί η ακατάσχετη κερδοσκοπία που πλουτίζει τα καρτέλ. Κάντε τη δουλειά σας, κάντε αυτό για το οποίο βρίσκεστε στην κυβέρνηση. Μου αρέσει που μέσα στο νομοσχέδιο έχετε και ρύθμιση που θα διευκολύνει την εξέταση των επενδυτικών σχεδίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως και ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση των επενδύσεων ακόμα και στο 50%.

Γιατί βέβαια, μετά τον ορυμαγδό προπαγάνδας και υποσχέσεων για πακτωλό επενδύσεων, τελικά όλοι καταλάβαμε ότι από επενδύσεις πατώσατε. 80 δις επενδύσεις στην τετραετία υποσχόταν ο πρωθυπουργός για να πάρει τις εκλογές. Τελικά είχαμε 12 δις. 40% μείωση είχαμε το 2023. Που δεν είναι βέβαια και επενδύσεις που όντως αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Και το κυριότερο, το σκάνδαλο, είναι πως η απορροφητικότητα του περιλάλητου Ταμείου Ανάκαμψης είναι μόλις 8%! Η τελευταία ελπίδα της χώρας δηλαδή. Από το οποίο μάλιστα αποκλείσατε τους μικρομεσαίους υποτίθεται για να είναι πιο αποτελεσματική η απορρόφηση. Και όχι για να τα μοιραστούν οι γνωστοί καρχαρίες. Πατώσατε από επενδύσεις, όπως πατώσατε και από ανάπτυξη. Γιατί πώς να αναπτυχθείς όταν οι άνθρωποι κόβουν από παντού για να πληρώσουν λογαριασμούς. Όταν αδειάζουν τις αποταμιεύσεις τους για να αγοράζουν τα βασικά. Το ποσοστό όσων Ελλήνων δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους είναι 86% μας λέει το ευρωβαρόμετρο, πρωτιά στην Ευρώπη η πατρίδα μας.

Συνεχίστε αμέριμνοι, μήπως φτάσει 90%. Έχουμε και τον κ. Στουρνάρα να μας λέει ότι ανακάλυψαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι έχουμε ολιγοπώλια λέει στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις τράπεζες και στην ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη. Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Έχουμε ολιγοπώλια δηλαδή περίπου σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Και η κυβέρνηση τι κάνει γι’ αυτό; Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν τα ολιγοπώλια και κερδοσκοπούν ασύστολα; Δεν είναι οι φίλοι και οι συνδαιτημόνες της κυβέρνησης; Δεν είναι γνωστά πρόσωπα που μιλάνε με το Μαξίμου;

Όσο μάστορες κι αν είστε στην προπαγάνδα και στη χειραγώγηση των μίντια, είναι φορές που η κοροϊδία βρίσκει τοίχο. Κι ο τοίχος είναι η αγωνία των απλών ανθρώπων, οι αφόρητες στερήσεις, η απελπισία τους. Είναι φορές που κι οι απλοί πολίτες σκίζουν το πέπλο της προπαγάνδας για να σας βρουν και να απαιτήσουν να τους εξηγήσετε γιατί τους καταδικάσατε να ζουν έτσι. Θα έχετε νέα τους σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Το πρωί στην Enterprise, το βράδυ μπίζνες στον τουρισμό – Νέα ερωτήματα για τον Ακη Σκλάβο

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

ΣΥΡΙΖΑ: Η πατριωτική Αριστερά απέναντι στο βέρτιγκο της ΝΔ – Η υπεύθυνη στάση, οι προτάσεις και τα δημοσκοπικά μηνύματα

Καιρός: Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

Μητσοτάκης κατά της… ΕΕ των µονοπωλίων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter