Πρόταση δυσπιστίας: Μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις για να συσκοτιστεί η αποδεδειγμένη δράση του παρακράτους

Πρόταση δυσπιστίας: Μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις για να συσκοτιστεί η αποδεδειγμένη δράση του παρακράτους

Παρά τις διαφωνίες της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας από κοινού με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας επέβαλλαν μεταμεσονύκτιες διαδικασίες για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέστησε σαφές ότι η τριήμερη συζήτηση θα διεξαχθεί σε υπερεντατικές συνθήκες, με τη σημερινή και την αυριανή συνεδρίαση να διεξάγονται μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα, ενώ τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή η ώρα έναρξης τοποθετήθηκε στις 09:00 το πρωί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εισήγηση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Νίκο Βούτση να μιλά για εξοντωτική διαδικασία, ενώ ενστάσεις εξέφρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, Νάντια Γιαννακοπούλου και Θανάσης Παφίλης αντίστοιχα.

«Δεν αρχίζουμε καλά…» σχολίασε δηκτικά ο πρώτος ομιλητής της συζήτησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας: «Αποφεύγετε τη συνθήκη δημοσιότητας που απαιτεί αυτή η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία». Τόνισε δε πως «πλειοψηφία είστε, ό,τι θέλετε κάνετε με μια σειρά από κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα».

Πάρα ταύτα, ο κ. Τασούλας έθεσε την πρότασή του σε ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να εγκριθεί κατά πλειοψηφία. Στην απόφαση που ελήφθη προβλέπεται ότι η τριήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Τσίπρας: Αποκάλυψε τα τεκμήρια του επιτελικού παρακράτους – «Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή;» (Video)

Αποκάλυψη των στοιχείων των παρακολουθήσεων από τον Τσίπρα στη Βουλή – Πλήρης επιβεβαίωση του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η μέρα της δικαίωσης για το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter