Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό για ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Πρώτη θέση στο διαγωνισμό EUSAIR POPRI Youth 2024, έλαβε η ομάδα φοιτητών «Trash Feaster Vessel» του Φυτωρίου Ιδεών της Περιφέρειας από το Πολυτεχνείο Κρήτης, για ένα ημί/αυτόνομο σκάφος που συλλέγει σκουπίδια από μαρίνες και λιμάνια με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης), στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πρίμοσκι Τεχνολογικό Πάρκο Σλοβενίας (Primorski Tehnološki Park), συμμετείχε και φέτος στην πρωτοβουλία «EUSAIR POPRI youth». Ο διαγωνισμός «EUSAIR POPRI youth» αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR) και προωθεί την εκπαίδευση και κατάρτιση νέων στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και έλαβαν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπενικ της Κροατίας στις 15 και 16 Μαΐου 2024, μαζί με τις ομάδες που επιλέχθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία και Σαν Μαρίνο).

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα «Trash Feaster Vessel» του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον φοιτητή Ερνέστο Σιγάλα, την οποία χρηματοδοτεί το Φυτώριο Ιδεών της Περιφέρειας Κρήτης. Η ομάδα του «Trash Feaster Vessel», που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελείται και από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Μάριο Κωνσταντουδάκη, με μέντορα τον Επίκουρο Καθηγητή Διομήδη Κατζουράκη από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ομάδα παρουσίασε ένα ημί/αυτόνομο σκάφος που συλλέγει σκουπίδια από μαρίνες και λιμάνια με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, προσφέροντας λύση σε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Φυτώριο Ιδεών αποτελεί δράση του έργου «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ΕΤΕΠ Κρήτης αποτελεί τον μοναδικό φορέα από την Ελλάδα που συμμετείχε στην πρωτοβουλία «EUSAIR POPRI youth», με στόχο τη στήριξη, την προώθηση και την προβολή της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης

Το πρωί στην Enterprise, το βράδυ μπίζνες στον τουρισμό – Νέα ερωτήματα για τον Ακη Σκλάβο

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

ΣΥΡΙΖΑ: Η πατριωτική Αριστερά απέναντι στο βέρτιγκο της ΝΔ – Η υπεύθυνη στάση, οι προτάσεις και τα δημοσκοπικά μηνύματα

Καιρός: Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Άδωνης εκτός ελέγχου για Συμφωνία Πρεσπών: Καλεί Μητσοτάκη να την καταγγείλει, απαιτεί «συγγνώμη» από Τσίπρα, κατηγορεί ΗΠΑ για… υποδείξεις

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter