Πρωτοφανής κόντρα επιστημόνων on air: Η μετάλλαξη Δέλτα δίχασε Λινού – Βασιλακόπουλο (Video)

Πρωτοφανής κόντρα επιστημόνων on air: Η μετάλλαξη Δέλτα δίχασε Λινού – Βασιλακόπουλο (Video)

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση εξελίχθηκε η παρουσία της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού και του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στο Open το πρωί της Πέμπτης.

Αφορμή για τον καβγά στάθηκε η θέση της καθηγήτριας επιδημιολογίας η οποία αναφερόμενη στην έξαρση των κρουσμάτων επεσήμανε ότι οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα και παράλληλα στο ότι καθυστερήσαμε να κατανοήσουμε ότι έρχεται νέο κύμα παρά το γεγονός ότι δύο μέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων είδαμε τα πρώτα κρούσματα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ήταν στην πραγματικότητα ήταν σαν να μην ήμασταν εμβολιασμένοι, ακριβώς λόγω της μεταδοτικότητας και του γεγονότος ότι το 60% του πληθυσμού ήταν ανεμβολίαστο όταν εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα.

Άμεσα αντέδρασε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αμφισβητώντας ευθέως τα όσα είπε η κ. Λινού και κατηγορώντας την ότι ενισχύει τις φωνές περί μη κάλυψης των εμβολίων για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Επίσης, την εγκάλεσε για τη θέση της ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι κυρίαρχη. «Όταν κυριαρχήσει θα το δούμε τότε», απάντησε, με την κ. Λινού να τονίζει ότι ότι θα επικρατήσει πολύ σύντομα γιατί είναι μεταδοτικό. «ΘΑ», απάντησε ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας μάλιστα ότι το «θα, θα, θα» του θυμίζει τα «θα» περασμένων εποχών.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες ανοιχτές κόντρες που έχουν σημειωθεί τον καιρό της πανδημίας σε ζωντανή σύνδεση, ενώ η έντασή της ήταν ιδιαιτέρως ενδεικτική του διχασμού που υπάρχει ακόμη και εντός των επιστημονικών κύκλων.

Στο βίντεο που ακολουθεί το επίμαχο σημείο βρίσκεται μετά το 6ο λεπτό:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter