Προβολέας στα θεατρικά του Θάνου Μικρούτσικου στο Docville τη Κυριακή με το Documento

Προβολέας στα θεατρικά του Θάνου Μικρούτσικου στο Docville τη Κυριακή με το Documento

Στις 30 Νοεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής θα πλημμυρίσει από τις μουσικές που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για το θέατρο. Για τον εμβληματικό συνθέτη γράφουν αποκλειστικά στο Docville τέσσερις σκηνοθέτες που έχουν συνεργαστεί μαζί του και τον γνώριζαν καλά, οι Λάκης Λαζόπουλος, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Θέμης Μουμουλίδης και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

ΕΚΟΜΕ: παιχνίδια με το ταμείο και τον …ταμία. Στον αέρα η χρηματοδότηση του ΕΚΟΜΕ εξαιτίας της κακής διαχείρισης των οικονομικών του από τον νυν πρόεδρο Λεωνίδα Χριστόπουλο, που το επόπτευε τρία χρόνια ως αρμόδιος γενικός γραμματέας. Ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαϊωάννου.

«Το Πολυτεχνείο ενοχλεί τη συντηρητική ελίτ, διότι της θυμίζει κάτι που θέλει να ξεχνάει και κάτι που προτιμά να αγνοεί. Θέλει να ξεχνάει ότι ήταν απούσα από τις δύο πιο κρίσιμες αντιστασιακές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας» λέει ο καθηγητής Δημόσιας Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χάρης Αθανασιάδης στον Θανάση Καραμπάτσο, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Εθνικές επέτειοι. Μορφές διαχείρισης της μνήμης και της ιστορίας» (εκδ. Αλεξάνδρεια).

Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Θέμης Καραμουρατίδης συνομιλούν με την Ηλέκτρα Ζαργάνη εκκινώντας από την παιδική παράσταση που έστησαν με τον αντισυμβατικό τίτλο «Ανάποδα Χριστούγεννα» και καταλήγοντας στα στερεότυπα των γιορτών, τον πόλεμο στη Γάζα και τις παρέες που γράφουν ιστορία.

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο «Η ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου – Οι επιστολές του John le Carré» (εκδ. Bell, μτφρ. Βεατρίκης Κάντζολα – Σαμπατάκου) το οποίο περιλαμβάνει τις μέχρι πρότινος αδημοσίευτες επιστολές του Τζον λε Καρέ. Γράφει η Έμυ Ντούρου.

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Σταμάτη Κραουνάκη «Ο τίγρης» που περιλαμβάνει δεκαπέντε τραγούδια κομμένα και ραμμένα για τη φωνή του Χρήστου Γεροντίδη. Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Την πολυτάραχη διαδρομή της θρυλικής τραγουδίστριας του καφέ αμάν Μαρίκας Παπαγκίκα αναβιώνει επί σκηνής η Κερασία Σαμαρά με το Takis Barberis Group στο θέατρο Ροές, στην παράσταση «Μαρίκα Παπαγκίκα – Το ηλεκτρικό κορίτσι». Ο Ηρακλής Λογοθέτης είδε την παράσταση.

«Η μεγαλειώδης ιστορία του ροκ εν ρολ αποδεικνύει ότι το ζητούμενο δεν είναι η σύντομη ζωή αλλά η αντοχή των υλικών, ότι θα σεργιανίσουμε τον χρόνο παραμένοντας διάκονοι της δημιουργικότητας και όχι παρίες της παραίτησης, κι ότι απλώς μια μέρα, σε όσο γίνεται πιο μεγάλη ηλικία, θα έλθει η κοίμησις, όπως υπέροχα το λέει η παράδοση». Γράφει ο Γιώργος-Ικάρος Μπαμπασάκης.

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο «Σημειώσεις από την εποχή των προσδοκιών» της Μυρσίνης Ζορμπά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της, στην οποία καταγράφει την εποχή της και όσα διαμόρφωσαν τη γενιά της. Η Έμυ Ντούρου το διάβασε και γράφει.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης είδε τη μίνι-σειρά «Beckham» του Netflix, στην οποία ξετυλίγεται η ποδοσφαιρική και προσωπική διαδρομή του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης περπάτησε στους δρόμους της Λεμεσού και επισκέφτηκε τον παραδοσιακό καφενέ του Γιαμάλ, έναν από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει πλέον στην πόλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter